Regn med nesten bare regn i nord

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Søndag startet med øsende regnvær i store deler av Nord-Norge, og nedbøren skal fortsette mandag. Meteorologene varsler en våt start på uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er vått i nesten hele Nord-Norge, og regnet fortsetter mandag. Det er utrygt for store nedbørsmengder i Troms og Vest-Finnmark. Tid for innekos? skriver meteorologene på Yr.no på Twitter søndag ettermiddag.

– Vi har sendt ut obs-varsel for Finnmarksvidda. Her kan det enkelte steder komme 30–40 millimeter på 24 timer. Det blir mye, men ikke fullt så mye regn også i kyst- og fjordstrøkene i Nord-Troms. I Rogaland ser det til at det vil komme 20–30 millimeter regn. Det er et lite, men hissig lavtrykk på kysten som også vil gi stiv til sterk kuling, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til VG.

Mandagen ser også ut til å kunne bli i fuktigste laget mange steder. Det varsles om regn og regnbyger og også fare for lyn og torden på Østlandet og i fjellet i Sør-Norge. Regnbyger må man regne med hele veien fra Agder-fylkene i sør til Finnmark i nord.

Personvernpolicy