Meny

Ordfører drapstruet i «Havnesjefen-saken»

Os-kommune ser etter muligheter for å flytte svanen med familie til et annet sted i landet, heller enn å avlive den. Illustrasjonsfoto. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Os, Marie Bruarøy, får daglige hatmeldinger, inkludert drapstrusler, etter landbrukskontorets vedtak om å avlive svanen Havnesjefen.

I slutten av juni dro en svane i Os en liten jente under vann. Siden har debatten rast om hva som skal skje med svanen, som går under navnet Havnesjefen. NRK viser flere hetsende meldinger sendt til ordføreren i Os, Marie Bruarøy (H). I kommentarfeltene har det også kommet drapstrusler, men ordføreren sier til NRK at hun ikke føler seg truet.

Hetsen er ikke bare rettet mot ordføreren, NRK skriver at de har sett hets av både barnehagens ansatte og barnets familie.

Les også:   «Havnesjefen» avlives etter å ha angrepet jente

Nå ønsker Bruarøy et nasjonalt organ som kan ta «netthaterne».

– Vi ønsker hele tiden å bli mer oppsøkende på ulike arenaer på nett. Politidirektoratet har bestilt en plan for hvordan det vi har jobbet fram skal rulles ut til distriktene. Denne planen skal være ferdig fra oss i november, skriver Jostein Strømnes, politioverbetjent i Kripos, i en epost til NRK.

Bruarøy har representert kommunen i saken, men det var et tverrkommunalt landbrukskontor som fattet avlivingsvedtaket.

Populært