Ny forskning:

– Kvinner er de beste lederne

<p>Lise Marie Whitehead fant at kvinner var flinkere til å snakke med sine kollegaer om vanskelige ting. </p>
Lise Marie Whitehead fant at kvinner var flinkere til å snakke med sine kollegaer om vanskelige ting. 

Doktoravhandlingen til Lisa Marie Whitehead konkluderte med at det er forskjell på mannlige og kvinnelige ledere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kvinner åpner for mer diskusjon og slipper til flere stemmer enn menn. Slik utnytter de mer av bedriftens erfaring og kunnskap, og det bidrar positivt til nyskaping og vekst, sier Whitehead på hjemmesidene til Universitetet i Agder.

Whiteheads studie bygger på en kvalitativ undersøkelse av sosiale relasjoner i internasjonale bedrifter med avdelinger i Agder.

Den kvinnelige forskeren var særlig opptatt av å se på samtalekulturen i bedriftene - på hvilke emner det ble snakket om, og hvilke temaer som ble unngått av lederne.

Hun fant at menn er mer tilbøyelige til å snakke om uproblematiske temaer som medarbeideres effektivitet, mens de unnlot å snakke om problematiske sider ved driften.

Motsatt var kvinnene i studien mer problemorienterte i møte med sine medarbeidere. De kvinnelige lederne snakket for eksempel om mangelfulle produkter eller tjenester.

– En åpen holdning til å diskutere det bedriften har problemer med, kan gi svar på utfordringer og bidra til en åpen bedriftskultur der flere medarbeidere involveres og legger frem sine erfaringer og kunnskaper. Da er bedriften bedre rustet for å nyskaping og vekst, sier Whitehead.

Les også:

Politidirektoratet vil ha flere kvinnelige ledere

Erna Solberg igjen kåret til Norges mektigste kvinne

Personvernpolicy