Meny

Væpnet politiaksjon i Akershus: Politiet har kontroll på mannen

Politiet har rykket ut til en leilighet i Fet kommune. Beredskapstroppen, ambulanse og et politihelikopter, samt en rekke patruljebiler fra politiet, deltar i aksjonen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnet politi tok seg torsdag kveld inn i et hus hvor de trodde en mann med hagle hadde forskanset seg, men huset var tomt. Nå har politiet fått kontroll på mannen. 

Beredskapstroppen, ambulanse og et politihelikopter, samt en flere patruljebiler rykket ut til bygda Gan i Fet kommune torsdag.

Det skjedde etter at politiet hadde fått inn meldinger om en "forvirret mann med våpen" i nærheten av sin bolig. 

Utrykningen skjedde før klokken 12 torsdag. 

I 18-tiden mandag aksjonerte tungt bevæpnede politifolk mot bygget, og tok seg blant annet inn i første etasje og sikret den.

Bilder fra stedet viser hvordan en rute i første etasje var blitt knust i aksjonen. 

På Twitter skriver politiet at mannen ikke var i huset.

Klokken åtte kunne politiet opplyse om at de har fått kontroll på mannen. 

Våpenet funnet

– Vi gjorde søk i nærområdet og fant mannen i nabohuset. Våpenet ble funnet rett i nærheten, sier operasjonsleder Arild Bråten i Øst politidistrikt til NTB.

Pågripelsen av mannen, som er i 50-årene, skjedde uten dramatikk torsdag kveld. Verken mannen eller andre personer ble skadd i hendelsen, ifølge politiet.

– Det var tydelig at han forsøkte å gjemme seg for politiet. Han blir framstilt for lege, og vår jurist tar stilling til hva som skjer videre. Det blir opprettet straffesak, sier Bråten.

Ifølge personen som meldte fra til politiet skal det ha blitt løsnet skudd, får VG opplyst av politiets innsatsleder Knut Hammer.

VG fikk opplyst av innsatsleder tidligere i dag at de mente at en mann bevæpnet med hagle hadde forskanset seg i et hus.

– Kom ut med hendene i været. Og du kommer ut nå, sa politiet tidligere på megafon utenfor huset, ifølge Dagbladet.

Saken oppdateres.

Beredskapstroppen, ambulanse og et politihelikopter, samt en rekke patruljebiler fra politiet, deltar i aksjonen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Populært