Meny

Lamadrama på Senja:

Bruker droner og hest på leting etter lamaer på Senja

Lamaene Reidar (2) og Bjarne (8) er på frifot på Senja. Foto: Privat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To lamaer rømte fra en gård på Senja i helga. Nå brukes både hest og droner i letingen.

De to lamaguttene Reidar (2) og Bjarne (8) har skapt lamadrama på Senja etter at de rømte fra gården sin i Grasmyrskogen fredag.

Nå håper eierne Odd Brede Sommarset og Berit Aasnes Hofsøy at dyrene blir funnet.

– De har ikke kommet til rette ennå, men en bekjent av oss har hørt noen lyder fra fjellet som kan være fra lamaene, fortalte Sommarset til ABC Nyheter tirsdag kveld.

Les også:   Løve dier leopardunge i Tanzania

Onsdag legger de ut på ny leterunde for å finne de to lamaene som muligens la sommerferien til skogs etter at eierne skaffet seg geiter.

– De likte ikke at det kom en geitebukk til gårds. De likte ikke lukta, og syntes nok bukken virket skummel, selv på avstand. Derfor hoppet de ut av gjerdet og er nå på frifot, skriver Hofsøy på Facebook.

Saken ble først omtalt i Folkebladet.

Både droner og hest har blitt brukt i letingen som så langt har vært uten resultat.

Sommarset lar seg likevel ikke bekymre og tror lamaene har det helt topp ute i skogen i finværet på Senja. Som flokkdyr har de trolig søkt seg til en saueflokk, og vil derfor uansett komme tilbake når høsten kommer, mener Sommarset.

Overfor NRK bekrefter han at lamaene ikke er farlige og at de elsker brødskiver.

– Dersom noen turgåere møter på dem er det bare å dra frem nistepakken, og dele den. Begge har også på seg grimer med bånd, slik at de kan festes til et tre inntil vi kommer og henter dem, forteller Sommarset til NRK.

Les flere nyheter fra dyrenes verden her

Populært