Meny

Seiglivet brann i Larvik går mot slutten

Tirsdag morgen brant det fortsatt på et barkanlegg ved Sky like ved Larvik i Vestfold. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere dager har brannvesenet og sivilforsvaret kjempet mot en ulmebrann i flere hauger med tremasse i Larvik. Håpet er at jobben er sluttført natt til onsdag.

Brannen startet lørdag formiddag på et anlegg på Sky i Larvik. Siden har mannskapene jobbet døgnet rundt med å slokke den. Tirsdag morgen brenner det fortsatt, men i mindre grad enn tidligere.

– Vi har hatt betydelig effekt av arbeidet i natt og har hatt stor framgang. Det brenner fortsatt, men vi håper å se slutten på det i løpet av kvelden. Det vil fortsatt kunne være gjenstående arbeid fram til onsdag morgen, sier brannsjef i Larvik Arve Stokkan til NTB.

Les også:  Barkbrannen i Larvik på retur

Både brannfolk, sivilforsvaret og ansatte ved anlegget bidrar i arbeidet. Tremassene fraktes bort fra de brennende haugene med hjullastere før de blir slokket på et annet sted. Tidligere er brannen omtalt som en «barkbrann», men ifølge brannsjefen er det først og fremst kvister og annet hageavfall som brenner.

Natt til tirsdag har brannvesenet hatt en del utfordringer med røyken.

– Det har vært en ugunstig vindretning. Dette har gjort at røyken i større grad plager naboer. Vi håper at det blir bedre i løpet av dagen, sier Stokkan.

Les også:  Brann i Larvik kan ta flere dager å slukke

Populært