Frp-politiker vil nekte stønad til arbeidsledige flyktninger som flytter til Oslo

Leder av Oslo Frp, Mazyar Keshvari, vil at flyktninger som ikke har jobb og bolig skal nektes stønad hvis de flytter til hovedstaden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Leder av Oslo Frp, Mazyar Keshvari, vil at flyktninger som ikke har jobb og bolig skal nektes stønad hvis de flytter til hovedstaden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flyktninger uten jobb og bolig bør ikke få støtte fra staten dersom de flytter til Oslo, mener leder av Oslo Frp, Mazyar Keshvari.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av fire flyktninger som får bosette seg i Norge, velger å flytte til Oslo, viser tall fra SSB for de siste ti årene.

Den trenden ønsker Frps Keshvari å snu.

– Det er verken ønskelig eller logisk at mennesker som får opphold i Norge, skal bosette seg i det dyreste stedet i hele landet og forvente at skattebetalerne skal finansiere det, når vi vet at kostnadene er lavere i distriktene, og mulighetene ikke minst for å bli integrert er høyere når konsentrasjonen av innvandrere er lavere, sier Keshvari til TV 2.

Les også: Norge er i mål med asylkvotene

Han varsler at Oslo Frp vil komme med et konkret forslag til regelendring i høst.

Arbeiderpartiets (Ap) Jan Bøhler er enig i at innvandringen til hovedstaden bør begrenses.

– Jeg er opptatt av at flest mulig skal bli boende rundt i landet, og ikke bare samle seg i noen bydeler i Oslo. Så hvis forslaget er reelt, så er det klart at jeg gjerne vil se på det, sier Bøhler til TV 2.

Les også: Laveste antall asylsøkere siden 90-tallet