Meny

Brann i Larvik kan ta flere dager å slukke

Brannvesenet setter inn helikopter i slokkingen av en omfattende ulmebrann i et barkanlegg på Sky i Larvik lørdag. Sterk røykutvikling truer både naboer og trafikk. Foto: Peder Torp Mathisen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet advarer naboene mot glør i luften og varsler røyklukt over store områder av Vestfold fylke på grunn av brannen i barkanlegget på Sky i Larvik.

Tross en iherdig innsats fra brannvesenet og et brannhelikopter er ikke flammene i det som trolig startet som selvantent omfattende ulmebrann i et barkanlegg på Sky i Larvik slukket. Sterk røykutvikling kan true både naboer og trafikk og lørdag kveld gikk brannvesenet i Vestviken ut med oppfordring om at folk skulle se etter glør i luften.

– Glør fra barkbrannen ved Nordic Graden, Sky kan spre seg med vinden fra sør/vest. Så følg med!, skrev Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter lørdag kveld.

Kan ta dager

Brannen skal være under kontroll, men politiet opplyste at det ikke finnes noen prognoser for når den vil bli slukket.

– Det siste vi har fått beskjed om er at dette kan ta flere dager å slokke, sier operasjonsleder Inge Omli Landsrød i Vestfold-politiet til NTB.

Han forteller om at brannhelikopteret går i skytteltrafikk på stedet tar 3.000 liter om gangen og at Sivilforsvaret har strukket vannslanger over hele området, men flammene er vanskelige å få has på.

– Det ser ut som et bål og det er massiv røyk. Dette kan ta flere dager, men det skal ikke være noen stor spredningsfare, sier Landsrød.

Dør til dør

Vindretningen gjorde at politiet lørdag ettermiddag gikk fra dør til dør til beboere nordøst for anlegget i Skiensveien og ba dem om å evakuere, eventuelt lukke dører og vinduer for å skjerme seg mot røyk. Dersom vindretningen skulle endre seg er politiet forberedt på å stenge trafikken på E 18 dersom det skulle bli nødvendig, opplyser operasjonsleder Inge Omli Landsrød til VG.

Senere om ettermiddagen advarte brannvesenet mot at folk i store deler av indre Vestfold vil kunne merke den kraftige røykutviklingen fra brannen.

Ulmebrann

Vestviken 110-sentral opplyste først til NTB at det startet som ulmebrann i barken, og at det ikke var snakk om åpne flammer da brannvesenet først kom til stedet. Til tross for brannvesenets innsats viste det seg vanskelig å slukke brannen. Det ble blant annet tatt i bruk en lift, slik at brannmannskapene kunne spyle vann rett ned på arnestedet.

Ved 18-tiden meldte politiet om at et brannhelikopter var satt inn for å delta i slukkingen. Også Sivilforsvaret er på plass og bistår med vannforsyning.

Det var forbipasserende som så røyken og meldte fra om brannen. Brannvesenet meldte om brannen på Twitter klokken 13.12.

Populært