Meny

Foreldre får tvillinger tilbake etter tre år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et foreldrepar som ble fratatt et tvillingpar av barnevernet da barna var tre måneder gamle, får nå barna tilbake etter en dom i Gulating lagmannsrett.

Lagmannsretten mener det ikke er sannsynlig at tvillingparet ble filleristet, noe som var begrunnelsen for at de biologiske foreldrene ble fratatt barna. Retten ber om at barna nå flyttes tilbake til de biologiske foreldrene så fort som mulig, skriver Aftenposten.

Foreldrene har hele tiden nektet for å ha skadet barna, som ble tatt av barnevernet da de var tre måneder gamle. Det er over tre år siden de ble plassert i beredskapshjem og deretter fosterhjem.

Striden har stått om barna ble filleristet av foreldrene eller om de hadde blødninger i hodet og øyebunnene av andre årsaker. Lagmannsretten er delt i synet der et mindretall på to mener at det er mest sannsynlig at barna ble utsatt for skadelig behandling av foreldrene og at skadene var forenlige med "shaken baby syndrome".

Flertallet blant dommerne valgte imidlertid å lytte til den medisinske ekspertisen som sier at blødningene også kan skyldes andre årsaker.

Bergen tingrett kom til samme konklusjon for rundt ett år siden, men barnevernet anket saken, og tilbakeføringsprosessen ble da stoppet. Nå har lagmannsretten sagt at tilbakeføringen skal starte umiddelbart.

Bergen kommune har, på grunn av rettsferien, en ankefrist på to måneder.

Populært