Fare for streik ved Bodø lufthavn – fortsatt ingen enighet

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO Stat og Spekter mekler fortsatt. Blir de ikke enige i løpet av natt til lørdag, blir det streik i den sivile flytrafikken ved Bodø lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da NTB ringte riksmekleren 22.30 fredag satt partene fortsatt i møter. LO Stat og Spekter mekler på vegne av Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Falck Brann og Redning ved Bodø lufthavn.

– Vi jobber alltid for å finne en løsning, men må samtidig erkjenne at vi ikke har kommet noen vei så langt, sa forhandlingsleder Øystein Gudbrands i LO Stat tidligere fredag.

Lønnstilbudet fra Falck ligger langt under hva LO Stat og NTL kan akseptere, og er hovedgrunnen til konflikten.

– Falck krever at vi skal godta dårligere lønn og arbeidsvilkår enn kollegene våre på andre flyplasser i Norge. Vi aksepterer ikke store forskjeller og urettferdighet på jobben, sier Ruben Frendal, tillitsvalgt i Falck.

Falck har siden 1. august i fjor hatt ansvaret for brann- og redningstjenesten ved Bodø lufthavn. Falck vant kontrakten med Avinor etter anbud. 14. desember var det også mekling og streikefare ved Bodø lufthavn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– At vi er i mekling igjen viser at saken er helt fastlåst, sier Tor Erik Granum i NTL.

Spekter har et håp om enighet.

– Vi går inn og håper på en konstruktiv mekling. Vi håper at partene kommer til enighet slik at vi unngår en streik, sa kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i Spekter til NTB før forhandlingene startet.

Blir ikke Spekter og LO Stat enige, blir det streik ved Bodø lufthavn fra mandag 10. juli klokka 10.00. I praksis vil all sivil flytrafikk stoppe opp til og fra Bodø lufthavn fra samme tidspunkt.