Leketøysgranat forårsaket evakuering av Drammen stasjon

Politiets bombegruppe kom fra Oslo for å håndtere gjenstanden i Drammen. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politiets bombegruppe kom fra Oslo for å håndtere gjenstanden i Drammen. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De to personene som er siktet etter at de onsdag satte fra seg en leketøysgranat på Drammen stasjon, kan risikere et betydelig erstatningskrav. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet karakteriserer gjenstanden som onsdag ble funnet oppå et søppelspann inne på stasjonsområdet, som en granatkopi uten farlig innhold.

En mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene ble pågrepet i 21-tiden på bakgrunn av vitner og overvåkningsbilder. Politiet blir trolig ferdig med avhør av de to i løpet av torsdag kveld.

– De to er siktet for trusler ved å plassere granaten der. Handlingen var egnet til å framkalle alvorlig frykt, sier politiadvokat Birgit Austad til NTB og legger til at de to også kan vente seg et betydelig erstatningskrav.

– Ingen grunn til frykt

Austad understreker at selv om det så dramatisk ut, er det ingen grunn til å frykte noe mer. Politiet har ikke mistanke om at det var flere involvert i hendelsen enn de to som er pågrepet.

– Slik det nå ser ut, er det ikke noen grunn til bekymring i det hele tatt, sier Austad.

En politipatrulje oppdaget gjenstanden da de var på et annet oppdrag ved Drammen stasjon i 13.30-tiden onsdag. De rykket raskt ut til stasjonen med flere patruljer og evakuerte området. Også ambulanse og brannvesen kom til stedet.

– Den endelige rapporten har ikke kommet, men ut ifra undersøkelsene som er gjort, ser dette ut som et helt ufarlig leketøy, forklarer Austad.

Les også: Mann og kvinne pågrepet etter funn av granatlignende gjenstand i Drammen

Tre timer med trafikkstans

All togtrafikk til og fra Drammen stasjon ble stanset i rundt tre timer onsdag ettermiddag. I tillegg til stasjonen ble også et større område på Strømsø torg evakuert.

– Alt vi hadde av mannskap, gikk med til dette, pluss bombegruppen fra Oslo som fjernet den falske granaten, sier Austad

Ifølge Drammens Tidende var etterligningen plassert på en søppelbøtte på perrongen.

De to siktede hadde tilhold i en leilighet i Drammens-distriktet før hendelsen. Begge er kjent for politiet fra før.

Les også:

53 prosent tror Norge vil rammes av terror

Terroraksjoner svekker reiselysten, men bare noen dager

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy