Granatlignende gjenstand ved Drammen stasjon var ikke ekte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets bombegruppe har sikret en granatlignende gjenstand ved Drammen stasjon. Stasjonen er nå gjenåpnet for trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan bekrefte at bombegruppen har sikret gjenstanden i en av sine konteinerløsninger, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Selv om gjenstanden ligner en håndgranat, er den ikke ekte, ifølge politiet. Det er foreløpig ukjent hva gjenstanden inneholder.

Søppelbøtte

Politiet fortsetter arbeidet på stedet med teknisk etterforskning og søk. Samtidig jobber de også med å identifisere hvem som har plassert gjenstanden på perrongen. Politiet avkrefter imidlertid at det er ringt inn noen bombetrussel mot stasjonen, men ber om tips hvis publikum har opplysninger om hendelsen eller om hvem som har stått bak.

Politiet fikk melding om funnet i 13.30-tiden onsdag. De rykket raskt ut til stasjonen med flere patruljer og evakuerte området, ifølge Drammens Tidende. Også ambulanse og brannvesen kom til stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen skriver at gjenstanden var plassert på en søppelbøtte på perrongen.

Les også: Terroraksjoner svekker reiselysten, men bare noen dager

Evakuert

I tillegg til stasjonen ble også et større område på Strømsø torg evakuert, sammen med flere kafeer og spisesteder i området. Politiet på stedet var bevæpnet og har på seg skuddsikre vester og hjelmer.

All togtrafikk forbi Drammen stasjon ble stanset. Trafikken ble gjenopptatt ved 16.15-tiden.

Les også: 53 prosent tror Norge vil rammes av terror