Islamist ilagt forbud mot å kontakte politiadvokat

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 21 år gammel mann er ilagt forbud mot å kontakte en politiadvokat i Oslo som følge av gjentatte henvendelser på epost. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

21-åringen, som er med i islamistgruppen Profetens Ummah, er for tiden siktet for flere trusler og krenkende atferd, blant annet mot ansatte i offentlige etater. Det er politiadvokaten i disse sakene som har mottatt en rekke henvendelser, skriver Nettavisen.

– Besøksforbud er et sikkerhetstiltak som gis for å hindre at det begås straffbare forhold, og for å beskytte personer, sier politiadvokat Kari Kirkhorn ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt. Hun uttaler seg på generelt grunnlag.

21-åringens forsvarer, advokat Kim Gerdts, sier han ikke er enig i avgjørelsen og ønsker å få den prøvd for retten.

– Årsaken er at han ikke opplever at han har fått noen klar og tydelig beskjed om at han ikke skal ta kontakt med politiadvokaten. Dersom besøksforbudet blir stående, er jeg overbevist om at han kommer til å innrette seg etter det og ikke ta kontakt, sier Gerdts til Nettavisen.

Mannen er tidligere dømt for drapstrusler, for å ha krenket privatlivets fred og for å ha påvirket aktører i rettsvesenet. Politiadvokaten som har mottatt epostene, har anmeldt forholdet.