To basehopp-ulykker på to timer

Nødetatene rykket ut til Skjerping i Gudvangen etter at meldingen om basehoppulykken kom onsdag kveld.
Nødetatene rykket ut til Skjerping i Gudvangen etter at meldingen om basehoppulykken kom onsdag kveld. Foto: Arne Veum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann omkom i en basehoppulykke i Gudvangen i Aurland i Sogn og Fjordane onsdag kveld. En time etter kom meldingen om en ny ulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En person som ble alvorlig skadd i en basehoppulykke i Flåm i Aurland, er blitt hentet av et redningshelikopter, opplyser politiet i Sogn og Fjordane.

Ambulanse, lokal lege, luftambulanse og redningshelikopter ble varslet da meldingen om ulykken kom i 21-tiden onsdag kveld. I 22-tiden hadde luftambulansen ankommet området, mens ambulansepersonell var på vei til basehopperen til fots. 40 minutter senere ble vedkommende hentet ut av et Sea King redningshelikopter.

– Vi fikk melding om at noen så en fallskjerm med en mann hengende under, og at han muligens fikk problemer og landet i en steinur, sa operasjonsleder Bengt Næss hos politiet i Sogn og Fjordane til NTB.

Meldingen om ulykken kom en times tid etter at det ble bekreftet at en basehopper hadde omkommet i Gudvangen i Aurland kommune.

Det var en person som er bosatt i Gudvangen som meldte fra om den første ulykken. En person ble kort tid etter bekreftet omkommet av ambulansepersonell på stedet, opplyser Helse Førde AMK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er snakk om en mannlig basehopper, men politiet ønsker ikke å gå ut med mer informasjon før de pårørende er varslet.

– Jeg kan bekrefte at han er av utenlandsk opprinnelse, men noe mer enn det vil jeg ikke gå ut med, sier operasjonsleder Bengt Næss hos politiet i Sogn og Fjordane til NTB.

Ekstremsportveko foregår på Voss denne uka, men hadde ikke noe arrangement i området onsdag, opplyser daglig leder Sofie Torlei Olsen til NRK.