Flere bilbranner i Oslo natt til tirsdag

Bilde tatt på Vestli i Oslo 9. juni etter at tre biler ble totalskadd i bilbranner. Natt til tirsdag brant det på nytt i tre biler på Mortensrud og Høybråten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Bilde tatt på Vestli i Oslo 9. juni etter at tre biler ble totalskadd i bilbranner. Natt til tirsdag brant det på nytt i tre biler på Mortensrud og Høybråten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til sammen tre biler sto i fyr på Høybråten og på Mortensrud i Oslo natt til tirsdag. Politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom brannene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært to branner på to forskjellige steder. På Mortensrud brant to biler, mens en bil brant på Høybråten. Det er foreløpig altfor tidlig å si om det er noen sammenheng mellom bilbrannene, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt.

Alle de tre bilene var tomme, og brannvesenet ble kalt ut for å slukke brannene. Politiet satte store ressurser inn i letingen etter eventuelle personer som kunne mistenkes å stå bak bilbrannene.

– Vi har søkt med politibiler og politihunder. Vi har også brukt politihelikopteret, sier operasjonslederen.

Den siste måneden har det vært flere bilbranner i hovedstaden. Politiet undersøker nå om tirsdagsnattens branner kan settes i sammenheng med både tidligere bilbranner og bråk i form av steinkasting og ildspåsettelse.

– Vi etterforsker så godt det lar seg gjøre opp mot tidligere branner. Vi undersøker alle muligheter, sier Ullsand, som ikke vil si om de har pågrepet noen eller om det er vitner til de siste hendelsene.

Bilbrannene på Mortensrud skjedde litt før klokken 3 natt til tirsdag. En stund etter at brannvesenet hadde slukket, fikk politiet melding om at en bil sto i brann under E6 på Høybråten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden