Meny

Første høysommertemperaturer målt i Oslo søndag

Det ble målt over 25 grader flere steder i Oslo søndag. Her nytes varmen på Huk i Oslo tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det ble målt over 25 grader flere steder i Oslo søndag. Her nytes varmen på Huk i Oslo tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
På Blindern og Bygdøy ble det søndag målt sesongens første høysommertemperaturer i Oslo. Meteorologene varsler litt dårligere vær til uka.

Søndag ettermiddag meldte Meteorologene på Twitter at det var målt 26,0 grader på Bygdøy og 25,1 grader på Blindern.

– Akkurat her i Oslo er det første gang det måles over 25 grader i år, men det har vært målt lignende temperaturer mange andre steder tidligere, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt i Oslo til NTB.

Han sier det ble målt opp mot 25,6 grader på Blindern i løpet av søndag.

– Det er Sør- og Østlandet som har hatt det best i dag. Varmest har det vært i Tønsberg-området, med 27,4 grader på Nøtterøy, sier Walløe.

Værmelding: Sjekk været der du er

Walløe sier man nok ser litt sol på Østlandet mandag, men at det går mot kjøligere dager utover i uka.

– På Sørlandet og Østlandet blir det nok i underkant av 20 grader fra tirsdag og utover, mens det i resten av landet er ventet mer gråvær. Der vil temperaturene ligge mellom 10 og 15 grader, sier Walløe.

For alle som venter på gode badetemperaturer, så er det generelt sett ikke så høye temperaturer å melde enn så lenge.

– Det blir ikke noen stor varme i ukene som kommer. Man må nok vente fram mot juli for høyere badetemperaturer enn i dag. Vil man ha sommervær den neste uka er ikke Norge stedet, sier Walløe.

Les også:

Sommervarme gir snøsmelting og flomfare

Skiftende vær i pinsehelga

Populært