FM-båndet slått av i fire nye fylker

Denne FM-radioen ved en hytte i Eggedal i Buskerud kan nå kun motta signaler fra lokale nærradiostasjoner. NRK slukket signalet i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland allerede i april, men fredag var det P4, Radio Norge og NRJ sin tur. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Denne FM-radioen ved en hytte i Eggedal i Buskerud kan nå kun motta signaler fra lokale nærradiostasjoner. NRK slukket signalet i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland allerede i april, men fredag var det P4, Radio Norge og NRJ sin tur. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble FM-båndet stengt for riksdekkende radio i ytterligere fire fylker. Denne gangen gjaldt det Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er P4 og Radio Norge som fredag sluttet å sende på FM-båndet i disse fylkene. NRK sluttet med sine sendinger i disse fylkene allerede i april.

Også lokalradioen NRJ sluttet med sine FM-sendinger i Røyken og Hurum i Buskerud fredag. De øvrige nærradioene fortsetter å sende på FM-båndet.

Riksdekkende radio er nå heldigital i Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppland, Hedmark, Telemark og Buskerud.

Neste runde med slukking av FM-signaler skjer 21. juni. Da slukker NRK sine FM-signaler i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder.

Stortinget har vedtatt at FM-båndet skal slukkes innen utgangen av året. Kun nærradioer fortsetter å sende på FM-båndet fra neste år. Norge er det første landet i verden som slukker FM-nettet.

Aktuelt:

To av tre norske tunneler mangler DAB-dekning

Dab-nedtur i nord for de store

Fra FM til DAB: Virr-varr om DAB