To menn tiltalt for mordbrann ved asylmottak

Hotell Lune Huler i Lindås, som skulle brukes som asylmottak for mindreårige asylsøkere, brant ned til grunnen natt til fredag 6. desember 2015.
Hotell Lune Huler i Lindås, som skulle brukes som asylmottak for mindreårige asylsøkere, brant ned til grunnen natt til fredag 6. desember 2015. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To polske menn er tiltalt for mordbrann i forbindelse med en brann på et asylmottak på Lindås i desember 2015. Ingen personer ble skadd i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to mennene på 35 og 36 år blir torsdag framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Begge ble pågrepet tirsdag kveld, skriver Bergens Tidende.

– Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot dem etter Riksadvokatens orde. Tiltalen gjelder såkalt mordbrann og grovt skadeverk. Vi fremstiller dem for varetekt på grunn av unndragelsesfare. Tiltalen er ikke formelt forkynt for dem, men de er gjort kjent med den, sier politiadvokat May Britt Erstad til avisen.

En tredje polsk mann har vært siktet i saken, men Erstad ønsker ikke på si noe om status for ham.

36-åringen nekter straffskyld, mens det er ikke kjent hvordan 35-åringen stiller seg til tiltalen.

Hotell Lune Huler i Lindås hadde bare vært godkjent som asylmottak i et drøyt døgn da det brant ned til grunnen natt til 6. desember 2015. Hotellet skulle benyttes som midlertidig mottak for 40 mindreårige asylsøkere.

Det var kun to personer inne i bygningen dra brannen startet, men begge kom seg uskadd ut før hotellet ble fullstendig overtent.