Fuktig og ustabilt helgevær

Badevær på Østlandet, mer varierende andre steder i landet denne helgen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Badevær på Østlandet, mer varierende andre steder i landet denne helgen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østlandet blir helgens værvinner, men heller ikke der slipper de solhungrige unna skyer og regn. Det ustabile sommerværet fortsetter, men flomfaren er liten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ikke fare for flom eller jordskred de nærmeste tre dagene, sier vakthavende hydrolog ved flomvarslingen i NVE Inger Karin Engen til NTB onsdag.

Om det skulle falle mye regn vil faren øke for overfylte kjellere og oversvømte veier lørdag og søndag, ikke minst i Nord-Norge der snømengdene fortsatt er store i fjellet. Fra Meteorologisk institutt meldes det rett nok om nedbør, men ikke i det helt store omfanget.

Se hvordan været blir fremover der du er

Værvinner

Østlandet får det beste været de nærmeste dagene, selv om en nedbørsfront passerer på fredag. Temperaturene vil i helgen ligge på godt over 20 grader.

– Det blir skiftende vær med fare for regnbyger også på Østlandet i helgen, men været blir ikke så aller verst. Vi venter at regnet vil gi seg i løpet av fredag kveld eller natt til lørdag, sier vakthavende statsmeteorolog Tone Christin Thaule.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellers i landet må man trolig se langt etter temperaturer over 20 grader. I Tromsø ventes helgetemperaturer ned mot 10 grader, mens Bergen kan vente seg rundt 15 grader.

Regn

På Vestlandet og i Nord-Norge blir det fuktig de nærmeste dagene. I nord er Nordland mest utsatt, mens Finnmark ser ut til å gå klar av det aller meste.

Meteorologen ser dessverre ingen snarlig utsikt til stabilt og godt sommervær noe sted i landet.

– Høytrykket ligger for langt sør, nede på kontinentet. Det er sjelden godt nytt for oss i Norge, sier Thaule.