Meny

Full stans på deler av Bergensbanen etter tunnelbrann

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togstrekningen mellom Arna og Trengereid på Bergensbanen åpner sannsynligvis ikke igjen før søndag etter en tunnelbrann lørdag morgen. 

Ved 6.30-tiden lørdag morgen ble Bergensbanen stengt etter en brann i en tunnel på Trengereid. Politiet opplyste klokka 9.50 at brannen var slukket.

– Strekningen er sannsynligvis stengt ut dagen i dag. Vi kommer med en ny oppdatering i morgen, sier pressevakt Randi Folke-Olsen i Bane Nor til NTB.

Bane Nor melder om store skader etter brannen, hvor det skal ha vært en kjøreledning som tok fyr. Vaktkommandør Arne Corneliussen i brannvesenet sier til Bergens Tidende at den brennende kjøreledningen trolig har satt fyr på isolasjonsmatter i tunnelen.

Forsinkelser

Folke-Olsen oppfordrer reisende til å sjekke NSB for oppdateringer om trafikken.

Brannen har ført til store forsinkelser på omtrent alle tog mellom Oslo og Bergen lørdag, skriver Bergens Tidende. Pressevakt Håkon Myhre i NSB sier til avisa at de jobber på spreng for å kjøre alle de reisende fra A til B, og det er satt inn buss for tog mellom Bergen og Voss.

NSB skriver på nettsidene sine at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.

– Det er dessverre få tilgjengelige busser/taxier i øyeblikket. Vi ber passasjerer om å vurdere andre transportmidler, skriver NSB.

Populært