Meny

Mot lukkede dører for terrorrapport

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) har skrevet et forslag til en gradert innstilling i saken om Riksrevisjonens rapport om terrorberedskap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tyder på at Stortinget før sommeren må samles til et høyst uvanlig lukket møte for å få diskutert Riksrevisjonens mye omtalte terrorrapport. 

Det er klart etter et møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité torsdag.

– Jeg har i dag levert et forslag til en gradert innstilling. Den inneholder de opplysningene Stortingets plenum har unntatt offentlighet og blir oversendt presidentskapet når den er klar, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Rent formelt må presidentskapet deretter gå til Stortingets plenum og bestemme om innstillingen da skal behandles i åpent eller lukket møte.

– Jeg skulle formode at når Stortinget allerede har sagt at dokumentene skal være hemmelige, betyr det at det blir et hemmelig møte i Stortinget før Stortinget er ferdig i denne sesjonen, sier Kolberg.

Bakgrunnen for saken er at Riksrevisjonen i fjor kom med kraftig kritikk av regjeringens arbeid med terrorsikring av kritisk infrastruktur og viktige bygninger. Riksrevisjonen fant i 2015 det den omtaler som svært alvorlige mangler i arbeidet.

Populært