Meny

Vi presenterer månedsvinneren for april: Furua som kjemper for livet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien «Kampen for tilveret» er juryens utvalgte for april.

ABC elsker tre

Derfor vil vi i år bruke vårt jubileumsår til å feire det spesielle treet ditt. Bli med i konkurransen og feiringen! Send oss et bilde av ditt tre og du kan vinne en flott premie.

BLI MED I KONKURRANSEN NÅ

Det har kommet inn 20 historier i konkurransen Mitt favoritt tre i april. Siden ABC Nyheter fyller 10 år og Startsiden 20 år, så ville vi gjøre noe for å markere vårt digitale liv. Vi har nemlig aldri krøllet barken på et tre for å gi ut nyheter. Derfor ville vi markere dette ved å feire lesernes favoirttrær.

Flotte vinnere

Tidligere har vi kåret « Alle furuers mor » til vinner for februar og « Eika vegvesenet lot stå i fred» til vinner for mars.

Du kan lese juryenes begrunnelser her for februar: Den flotte furua trollbandt leserne og for mars her: Den fantastiske eika som står midt i veien i Kvam.

Skilte seg ut

For april besto juryen av faste jurysjef redaktør Tor Strand og produsent for vår søsterside Zooom, Marte Pritzlaff. De fikk bistand fra karleggingskordinator Naturforvalter i miljøorganisasjonen Sabima, Helene Lind Jensen.

Alle tre var enige om at det var ei furu som virkelig skilte seg ut fra de andre 20 trærne. Og det var leserne også. Aksel Aarflots historie om den flotte furua er blant de mest leste i april.

Les hele historien og se bildet her: Kampen for tilveret

Aarflot får dermed mulighet til å bli årsvinner og vinne en opplevelse for livet med reise og opphold i ett av landets flotte tretopphoteller.

– Krøket, kravlet og vridd seg fram

Redaktør Tor Strand mener treet speiler den norske folkesjela:

– Treet speiler den norske folkesjela slik det har krøket, kravlet og vridd seg fram til livets rett.

Og det er Marte Pritzlaff enig i.

– Trær som av forskjellige grunner har fått merkelige former, både på stammen og røttene, har alltid fascinert meg, sier hun.

– Helt unik

Det har hun til felles med svært mange av de som har sendt inn historier til konkurransen vår!

Les alle historiene og se de vakre bildene: ABC elsker tre

Men akkurat dette treet på Nordmøre var det noe ekstra med.

– Det har virkelig bredt seg utover steingrunnen og tydelig markert seg. Som innsenderen skriver, dette treet har virkelig livsmot! sier Pritzlaff.

Helene Lind Jensen var heller ikke i tvil om at dette var en favoritt.

– Jeg liker denne best fordi den furua er helt unik, sier hun.

– Den gir en trolsk stemning og et viktig symbol på gammelskogen, der den har stått i alminnelig tid og kjempet for tilværelsen.

Populært