Truet med å brenne ned lærerens hus

Vektere vokter skolen: Rektor David Dunlop ved Ulsrud videregående skole vet ikke om han har råd til å ansette flere miljø­arbeidere fra høsten. Utdanningsetaten har ikke satt av ekstramidler til Ulsrud.Foto: Mimsy Møller
Vektere vokter skolen: Rektor David Dunlop ved Ulsrud videregående skole vet ikke om han har råd til å ansette flere miljø­arbeidere fra høsten. Utdanningsetaten har ikke satt av ekstramidler til Ulsrud.Foto: Mimsy Møller

Én elev truet med å brenne ned lærerens hus. En annen med å finne fram pistol om ikke læreren gjorde som han sa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i en bekymringsmelding fra arbeidsmiljøutvalget på Ulsrud videregående skole på Bøler sørøst i Oslo. Brevet er sendt til Utdanningsetaten i Oslo kommune 20. mars i år.

Av brevet går det fram at det ikke lenger handler om unntaksvise enkelttilfeller: «Det er det store omfanget av hendelser og en økende alvorlighetsgrad som særlig bekymrer AMU» heter det.

Det vises til flere hendelser:

* En lærer ble slått til da hun forsøkte å løse opp i en elevkonflikt.

* En annen ansatt fikk en pult kastet etter seg.

* Flere ansatte er blitt truet. I ett tilfelle truet en elev med å finne lærerens hus og brenne det ned. En annen elev skulle finne fram pistol hvis ikke læreren gjorde som han sa.

* Ansatte opplever jevnlig å bli kalt «bitch», «hore», «idiot» og andre skjellsord. Kvinnelige lærere møtes med nedlatende blikk og nedsettende kommentarer om kropp.

* Lærer blir stadig bedt om å «holde kjeft», «være stille» og «ikke bry seg».

* Flere har opplevd å bli frastjålet eiendeler som mobiltelefon og nøkler i klasserommet.

Les også: Clemens Saers ble skadet for livet av en elev. Nå krever han 250.000 i oppreisning fra kommunen.

Vektere inn

I brevet til Utdanningsetaten fra 20. mars ber AMU etaten «sette inn støttende tiltak» ved skolen. Kort tid etter ble to vektere hyret inn, ifølge skolens rektor David Dunlop. Han forteller at bruken av vekterne er avklart med skoleetaten, som også betaler for tiltaket. Vekterne var dermed etatens umiddelbare svar på AMUs anmodning om støttende ressurser. Utdanningsetaten ved kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen svarte derimot først: «Skolen betaler for vekterne.» Dagsavisen understreket at rektoren hadde vært helt klar på at etaten betalte. Da svarte Larsen: «Etaten vil ha dialog med skolen om fordeling av utgifter til vektertjenester.»

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Trengende får det de trenger

Redde

På direkte spørsmål om hvilke andre støttetiltak etaten har tilbudt skolen, svarer rektor Dunlop:

– Vi er midt oppe i den prosessen nå, og har ikke trukket noen konklusjon. Etaten har sagt at de har registrert dette som et ønske fra skolens side, men ikke gitt oss noe endelig svar på om de vil bidra med ressurser. Akkurat nå teller vi på knappene om vi har penger til å ansette flere miljøarbeidere fra høsten av, sier David Dunlop.

I tillegg til bekymring for de ansattes psykososiale miljø, pekes det i AMU-brevet også på at lærere jevnlig må gå mellom elever for å forhindre slåssing.

Elever har flere ganger avtalt oppgjør i form av slåsskamper, både ved Ulsrud videregående skole og andre skoler. Politiet har rykket ut til skolen gjentatte ganger.

Trusler elevene imellom skjer jevnlig.

«Elever har til og med uttalt at de er så redde for enkelte gjengmiljøer at de frykter at noen kan bli drept», står det i brevet til etaten.

Flere av hendelsene som beskrives knyttes til rus. I tillegg til at det har foregått både kjøp og salg av narkotika på skolen, er det også elever som ruser seg i skoletiden.

Mange lærere er redde for å stoppe uønsket atferd fordi elevenes reaksjon kan være uforutsigbar.

Rektor David Dunlop sier dette om situasjonen ved Ulsrud videregående skole, som har 650 elever:

– Omfanget av disse hendelsene er større nå enn for noen år siden.

– Samtidig beskriver ansatte som jobbet her på 90-tallet en situasjon som var enda tøffere. Vi har sett en bedring i 15 år, før problemene har tatt seg gradvis opp igjen, jeg vil si de siste 18 månedene, sier han.

Dunlop forklarer også noe av økningen med at lærere melder fra oftere enn før.

– Jeg tror dagens lærere er flinkere til ikke å finne seg i like mye som de gjorde tidligere. Hvis du finner deg i mindre vil du også rapportere mer, sier rektor.

– Mitt inntrykk er motsatt; at lærere har høy terskel for å melde fra?

– Jeg mener de er flinke til å sette ord på det som skjer, diskutere og få det fram i lyset, sier Dunlop.

Vektere som miljøarbeidere

– Er miljøet på skolen blitt tøffere?

– Jeg har tatt opp dette i elevrådet. De kjenner seg ikke igjen i mine bekymringer. De føler seg ikke truet av handlingene til noen ganske få elever. Elevene reagerer ikke, mens lærerne løfter det opp. Det er bare en håndfull elever som skaper problemer, hevder rektor David Dunlop.

– Er dette elever som ikke burde gått på vanlig skole?

– Nei. Status i dag er at det er veldig rolig på skolen, noe det har vært i flere uker.

– Men så vidt jeg vet er det akkurat i dag to sivile vektere til stede på skolen din?

– Ja. Vi har engasjert to vektere som miljøarbeidere. Hensikten er at de skal være med og bygge opp et godt elevmiljø. De kom rett før påske og skal være hos oss til midten av juni.

– Hvorfor trenger dere det?

– Vi har bare hatt én ansatt miljøarbeider, og har ikke tatt oss råd til flere. Bruken av vektere har gått gjennom etaten fra vår side, sier Dunlop.

– En fallitterklæring

Simon Malkenes, lærer ved Ulsrud VGS, mener det ikke er snakk om «en håndfull elever» som skaper problemer.

– Vi har veldig mange elever som har behov for tett og nær oppfølging som vi ikke greier å gi dem. Det er snakk om ungdommer med mye bagasje. Når de samles på ett sted, blir de ikke opptatt av skole lenger. Jeg mener det er viktig at dette kommer fram og blir synliggjort slik at problemene kan løses. Det hjelper ikke å bagatellisere eller bortforklare situasjonen.

Malkenes har jobbet ved skolen siden 2005.

– Vi har hatt problemer i økende grad i flere år, men det siste året har vært det verste.

Han mener det er en «fallitterklæring» å sette inn vektere for å løse problemene.

– Skolene som har problemer må få hjelp, ressurser og fagfolk. Vektere er ikke pedagoger. De krevende elevene må få bedre oppfølging.

Han etterlyser en større debatt om fritt skolevalg.

– Årsaken til at en del skoler får problemer er at vi har fått taperskoler og vinnerskoler gjennom fritt skolevalg. Taperskolene får en opphoping av svært krevende elever. Det gjør at læringsmiljøet både for elever og lærere blir hardt og tøft, slik bekymringsmeldingen viser.

Malkenes mener situasjonen er uholdbar.

– Lærere slutter, og nyutdannede lærere blir kastet inn i situasjoner de ikke har forutsetninger for å beherske. Det er en fallitterklæring at etaten ikke vil sette av større ressurser til de krevende elevene.

Les også: Slik brukes vektere i osloskoler

Helgarderte

Rektor David Dunlop mener at situasjonen har vært rolig i flere uker.

– Hvorfor var det da nødvendig å engasjere to vektere før påske?

– Det er en viss sammenheng mellom den perioden vekterne har vært her og at det er blitt mer ro blant elevene. Samtidig pleier det å være færre elevkonflikter mot slutten av skoleåret.

– Hvis det er vanlig at det roer seg før ferien, hvorfor engasjerte du da vektere?

– Jeg tenkte det var greit å helgardere seg med vektere i tilfelle det ikke ble roligere i år, sier Dunlop.

Det hjelper ikke å bagatellisere eller bortforklare situasjonen.

Les også: Audun Lysbakken reagerer: – Et alvorlig faresignal

Ikke avsatt midler

Svar fra etaten: Utdanningsetaten har ikke satt av midler til å finansiere flere miljøarbeidere ved Ulsrud videregående skole.

Av Jens Marius Sæther

Dagsavisen har sendt en rekke spørsmål til Utdanningsetaten i Oslo kommune. Kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen har svart på spørsmålene per e-post. Hun skriver at etaten mottok bekymringsmeldingen 29. mars i år, men understreker at problemene hadde blitt diskutert på et overordnet møte som etaten hadde innkalt til tre uker før de mottok meldingen.

– Skolen gjennomførte 27.3.2017 et strakstiltak ved å ansette to medarbeidere fra Securitas som miljøarbeidere, skriver Larsen.

Hun skriver videre at etaten holdt et personalmøte sammen med rektor der det ble informert «om rutiner, og hvordan de ansatte kan benytte tilbudet fra bedriftshelsetjenesten».

– De ansatte ble oppfordret til å benytte seg av tilbudene.

Ifølge Larsen har HMS-medarbeidere fra etaten vært tilstede under to møter som Arbeidsmiljøutvalget ved Ulsrud har holdt. Etatsverneombudet skal ha startet en risikovurdering av arbeidsmiljøet.

På spørsmål om det er vanlig at etaten setter inn vektere når det rapporteres om vold og trusler, svarer Larsen:

– Utdanningsadministrasjonen sentralt setter ikke inn vektere. Det er den enkelte videregående skolen som gjør løpende vurderinger av om det er behov for vektere eller andre tiltak, og bestiller disse.

– Kommer dere til å sette av mer ressurser til Ulsrud videregående skole til høsten slik at de kan ansette flere miljøarbeidere?

– Skolene finansierer sin virksomhet innenfor tildelt rammebudsjett. Det er ikke avsatt midler sentralt til tiltak som dette.

Larsen fikk da et oppfølgingsspørsmål:

– Mener etaten at det ikke er grunn til å sette inn ekstra ressurser på Ulsrud?

Vi fikk ikke noe svar.

Saken ble først publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:15 Internasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05 Sørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54 Google vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk18:54 Rekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52 Ulv skutt i Trøndelag18:40 Haldens håndballherrer videre i Challenge Cup18:36 Minst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:30 Laksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap18:29 NRK droppet reprise av MGP-finalen17:58 Én viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41 Uvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39 Evakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28 Statkraft sier nei til havvind16:57 – Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35 Helnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17 Frp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48 Thingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06 Kristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43 Pål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28 – Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14 Voldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47 Tre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31 Marte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14 Kina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14 Kraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46 Taiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37 MGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02 Skip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35 EL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32 27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17 Fare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10 Sanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02 Ingen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24 Februar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07 LO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36 Ny rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12 Viken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54 Flere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53 To unge døde av influensa i Norge07:00 Bø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53 Uvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48 Tre biler brant på Bøler i Oslo06:01 Dette skjer i dag05:45 Libya igjen tema på politisk toppmøte05:42 Dette skjedde i natt04:32 Rødt og MDG føler seg utestengt fra spørretimen04:07 70 flere virussmittede på cruiseskip i karantene03:58 Kina: Tallet på nye virussmittede går ned03:36 Rakettangrep nær USAs ambassade i Irak03:22 Cruiseselskap vil ha flere tester etter at passasjer testet positivt på covid-1903:17 Trenerbytte hjalp ikke for Minnesota Wild – nytt tap på hjemmebane02:33 IOCs og FC Barcelonas Twitter-kontoer hacket01:46 To personer pågrepet etter voldssak på Ringsaker01:08 Minst 30 drepte i angrep mot landsbyer i Nigeria01:08 Gutt utsatt for vold og ran på buss i Oslo00:41 Mann skutt og drept i Linköping00:14 Tre meter høyt jordras over vei i Vaksdal23:56 Nederland vant VM-lagtempoen på verdensrekord, Norge sjanseløs i medaljekampen23:48 Ulrikke Brandstorp vant MGP-finalen etter stemmekrøll23:37 Mange ubesvarte spørsmål etter skyting i Berlin23:33 Friski: Killi nær pallen i Calgary23:15 Sævik og PSG til semifinale i cupen23:05 Kulizjnikov satte verdensrekord på 1000 meter, Lorentzen på fjerde22:56 Møre og Romsdal Høyre vil innføre lik pris på ferjer over hele landet22:56 Viktig Hertha-seier tross Jarstein-blemme22:25 Omstridt russisk kunstner pågrepet i Paris22:00 Kristin Husøy og Ulrikke Brandstorp kjemper om å vinne MGP-finalen21:58 Aleesamis Amiens sikret uavgjort på overtid mot PSG – etter å ha ledet 3-021:52 Ringen beste norske i Iron Mountain med 7.-plass21:40 Fire artister et skritt videre i MGP-finalen21:38 Voronina vant 5000 meter med verdensrekord, sterk pers for Haugen21:35 Omsorgsarbeidere tiltalt for grovt tyveri og bedrageri mot pleietrengende21:08 Mange sivile drept i saudiarabisk angrep i Jemen21:00 Storhamar påførte seriemesteren sjeldent tap20:54 Tusener protesterer mot AfD i tysk delstat20:54 Britisk TV-kjendis funnet død20:46 Liverpool slet seg til seier mot Norwich, en seier unna Premier League-rekord20:46 – Sau er et ubrukelig dyr til å forsvare seg20:40 Finland åpner for å hente flyktningbarn fra Hellas20:31 Casper Ruud vendte semifinalen i Argentina Open og slo farens rekord20:30 Airbus beklager amerikansk toll20:05 Overdosedødsfall skaper bekymring hos politiet – advarer unge om hardere stoffer19:40 Massegrav med 6.000 lik funnet i Burundi19:36 Elverum kollapset mot Johannesens Flensburg-Handewitt19:33 Iran utelukker ikke flere hevnangrep mot USA19:27 Solberg mener fiskeriministeren «må rydde opp» etter å ha fått feilaktig etterlønn19:12 Matchvinner Røthe utpeker kompisen Golberg til Tour-favoritt19:03 Tyrkia truer med opptrapping i Idlib-provinsen i Syria18:50 Tenåringer hoppet ned i T-banespor i Oslo – politiet advarer mot livsfarlig trend18:29 – Hvis barnet mitt spør: «Det går vel bra, pappa?». Hva skal jeg svare da?18:07 Firedobbelt norsk på åpningsetappen i Ski Tour 202017:19 Kvinne i 90-årene fraranet veske i Fredrikstad16:49 Uvær skaper mer kaos i Storbritannia – minst to døde16:29 Stor snøskredfare i Voss og Hardanger15:31 Mexico i opprør: Ingrid (25) brutalt drept og flådd15:27 Solberg: – Vi må ha svar på bredden av sikkerhetsutfordringer14:43 – La ikke barnet ditt leke på et lekeland uten tilsyn, råder brannforsker14:31 Hareide har fått rådgiver14:22 Johaug vant suverent og sikret trippelt norsk: – Beste skøyteløpet i karrieren14:18 Pompeo insisterer på at USA ikke har trukket seg tilbake fra verden
Siste nytt
19:15NorgeInternasjonalt etterlyst ransmistenkt pågrepet ved en tilfeldighet i Troms19:05SportSørloth fikk nedsatt karantene og scoret da Trabzonspor vant toppoppgjør18:54VerdenGoogle vil betale franske aviser for kvalitetsjournalistikk18:54VerdenRekordstort kokainbeslag i Costa Rica18:52NorgeUlv skutt i Trøndelag18:40SportHaldens håndballherrer videre i Challenge Cup18:36VerdenMinst 30 mistet livet i trafikkulykke i Kongo18:30SportLaksevåg seriemester i bordtennis uten poengtap18:29KulturNRK droppet reprise av MGP-finalen17:58VerdenÉn viktig ting skiller Thunberg-opprøret fra tidligere bevegelser – følelser17:41VerdenUvær i Danmark – fireåring livstruende skadd17:39Helse og livsstilEvakuering av virusfaste amerikanske cruisepassasjerer er i gang17:28NorgeStatkraft sier nei til havvind16:57Verden– Jo mer naturlig vi kan gjøre ting, jo bedre er det for insekter og fugler16:35SportHelnorsk pall da Johaug vant enkelt: – Det ble litt kjedelig16:17Helse og livsstilFrp ber Oslo kommune kreve obligatorisk meslingvaksine15:48SportThingnes Bø tapte spurtduellen om jaktstartgullet i VM15:06SportKristoffer Ajer ble matchvinner for Celtic14:43SportPål Golberg spurtslo Bolsjunov på 15-kilometeren i Östersund14:28Politikk– Vi vedtok de nye fylkene vel vitende om at mange ikke ønsket det14:14VerdenVoldsomt uvær fører til livsfarlig flom i Storbritannia13:47NorgeTre menn pågrepet etter voldshendelse i Brumunddal13:31SportMarte Olsbu Røiseland tok VM-bronse13:14VerdenKina forbyr biltrafikk i Hubei-provinsen13:14SportKraft vant etter avlysning med Johansson i ledelsen12:46VerdenTaiwan rapporterer sitt første dødsfall som følge av covid-19-viruset12:37NorgeMGP-sjef: Uaktuelt med ny avstemning12:02NorgeSkip skadet sjøkabel i Oslofjorden11:35NorgeEL og IT Forbundet ber regjeringen vekte klima tyngre i offentlig innkjøp10:32Verden27 personer siktet for smugling av minst 100 kilo kokain i Danmark10:17VerdenFare for hungersnød etter ekstremtørke i Afrika10:10VerdenSanders i strupen på Bloomberg under partimiddag i Las Vegas10:02NorgeIngen mistanke om at noen er tatt av snøskred i Oppdal09:24NorgeFebruar – fortsatt en god måned for vinterferie09:07PengerLO-lederen: Økt ulikhet er som gift08:36NorgeNy rapport: Nye spisevaner hos oppdrettslaksen kan redusere klimautslipp08:12PolitikkViken og Troms og Finnmark: Folket vil la fylkene oppløse seg selv07:54VerdenFlere ledere har fått sparken i provinsen Hubei07:53Helse og livsstilTo unge døde av influensa i Norge07:00SportBø-brødrene i angrepsposisjon foran VM-jaktstarten06:53NorgeUvær fører til stengte veier, kansellerte ferger og isolering06:48NorgeTre biler brant på Bøler i Oslo06:01NorgeDette skjer i dag05:45VerdenLibya igjen tema på politisk toppmøte05:42NorgeDette skjedde i natt04:32NorgeRødt og MDG føler seg utestengt fra spørretimen04:07Verden70 flere virussmittede på cruiseskip i karantene03:58VerdenKina: Tallet på nye virussmittede går ned03:36VerdenRakettangrep nær USAs ambassade i Irak03:22VerdenCruiseselskap vil ha flere tester etter at passasjer testet positivt på covid-1903:17SportTrenerbytte hjalp ikke for Minnesota Wild – nytt tap på hjemmebane02:33SportIOCs og FC Barcelonas Twitter-kontoer hacket01:46NorgeTo personer pågrepet etter voldssak på Ringsaker01:08VerdenMinst 30 drepte i angrep mot landsbyer i Nigeria01:08NorgeGutt utsatt for vold og ran på buss i Oslo00:41VerdenMann skutt og drept i Linköping00:14NorgeTre meter høyt jordras over vei i Vaksdal23:56SportNederland vant VM-lagtempoen på verdensrekord, Norge sjanseløs i medaljekampen23:48NorgeUlrikke Brandstorp vant MGP-finalen etter stemmekrøll23:37VerdenMange ubesvarte spørsmål etter skyting i Berlin23:33SportFriski: Killi nær pallen i Calgary23:15SportSævik og PSG til semifinale i cupen23:05SportKulizjnikov satte verdensrekord på 1000 meter, Lorentzen på fjerde22:56NorgeMøre og Romsdal Høyre vil innføre lik pris på ferjer over hele landet22:56SportViktig Hertha-seier tross Jarstein-blemme22:25VerdenOmstridt russisk kunstner pågrepet i Paris22:00NorgeKristin Husøy og Ulrikke Brandstorp kjemper om å vinne MGP-finalen21:58SportAleesamis Amiens sikret uavgjort på overtid mot PSG – etter å ha ledet 3-021:52SportRingen beste norske i Iron Mountain med 7.-plass21:40NorgeFire artister et skritt videre i MGP-finalen21:38SportVoronina vant 5000 meter med verdensrekord, sterk pers for Haugen21:35NorgeOmsorgsarbeidere tiltalt for grovt tyveri og bedrageri mot pleietrengende21:08VerdenMange sivile drept i saudiarabisk angrep i Jemen21:00SportStorhamar påførte seriemesteren sjeldent tap20:54VerdenTusener protesterer mot AfD i tysk delstat20:54VerdenBritisk TV-kjendis funnet død20:46SportLiverpool slet seg til seier mot Norwich, en seier unna Premier League-rekord20:46Norge– Sau er et ubrukelig dyr til å forsvare seg20:40VerdenFinland åpner for å hente flyktningbarn fra Hellas20:31SportCasper Ruud vendte semifinalen i Argentina Open og slo farens rekord20:30VerdenAirbus beklager amerikansk toll20:05NyheterOverdosedødsfall skaper bekymring hos politiet – advarer unge om hardere stoffer19:40VerdenMassegrav med 6.000 lik funnet i Burundi19:36SportElverum kollapset mot Johannesens Flensburg-Handewitt19:33VerdenIran utelukker ikke flere hevnangrep mot USA19:27PolitikkSolberg mener fiskeriministeren «må rydde opp» etter å ha fått feilaktig etterlønn19:12SportMatchvinner Røthe utpeker kompisen Golberg til Tour-favoritt19:03VerdenTyrkia truer med opptrapping i Idlib-provinsen i Syria18:50NorgeTenåringer hoppet ned i T-banespor i Oslo – politiet advarer mot livsfarlig trend18:29Helse og livsstil– Hvis barnet mitt spør: «Det går vel bra, pappa?». Hva skal jeg svare da?18:07SportFiredobbelt norsk på åpningsetappen i Ski Tour 202017:19NorgeKvinne i 90-årene fraranet veske i Fredrikstad16:49VerdenUvær skaper mer kaos i Storbritannia – minst to døde16:29NorgeStor snøskredfare i Voss og Hardanger15:31VerdenMexico i opprør: Ingrid (25) brutalt drept og flådd15:27NorgeSolberg: – Vi må ha svar på bredden av sikkerhetsutfordringer14:43Helse og livsstil– La ikke barnet ditt leke på et lekeland uten tilsyn, råder brannforsker14:31PolitikkHareide har fått rådgiver14:22SportJohaug vant suverent og sikret trippelt norsk: – Beste skøyteløpet i karrieren14:18VerdenPompeo insisterer på at USA ikke har trukket seg tilbake fra verden
Populært