Meny

HRS vil kartlegge moskeer i Norge

– Vi gjennomgår en åpen islamisering i hele vårt langstrakte land. Moskeer popper kontinuerlig opp nye steder, sier Hege Storhaug. Foto: Thomas Vermes (ABC Nyheter)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den islamkritiske organisasjonen Human Rights Service ber nå om hjelp om å dokumentere landets moskeer.

Organisasjonen ønsker navn på moskeen, adresse, åpningsdato, samt foto av bygningen. Og med moské mener de ikke gudshus med kupler og minareter, «men forsamlingshus som fungerer som moske», skriver Vårt Land.

– Norge endres raskt, og endringene er ikke til det bedre, tvert om. Vi gjennomgår en åpen islamisering i hele vårt langstrakte land. Moskeer popper kontinuerlig opp nye steder. Kjente bygninger, som Folkets Hus, eller et diskotek, blir fra den ene dagen til den andre en moské. Vi vet oftest ikke hvem kreftene bak er, skriver informasjonsansvarlig i HRS, Hege Storhaug.

Shoaib Sultan, rådgiver i Antirasistisk Senter og tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, frykter en liste over muslimske trossamfunn kan misbrukes av islamfiendtlige krefter.

– En skremmende og farlig kartlegging, sier Sultan

Shoaib Sultan.

Gullik Gundersen, juridisk rådgiver i Datatilsynet, sier til Vårt Land at kartleggingen fremstår som lovlig, men at organisasjonen likevel bør være varsomme.

Hege Storhaug sier til NTB at responsen på ønsket om kartlegging har vært stor. Hun legger til at hun har problemer med å forstå hva som er farlig her.

– Regjeringen, fylkesmennene og kommunene har jo lister, inkludert nøyaktig medlemsantall, for å gi tilskudd til trossamfunn per medlem. Vårt ønske er å registrere den kulturelle revolusjonen som skjer. Bedehus, ærverdige og historiske bygninger, og noe så trivielt som et diskotek, blir omdannet til moske . Vi ønsker å lage kartet over den faktiske kulturelle endringen som skjer i vårt samfunn, som da Folkets Hus i Hammerfest i 2014 ble omdannet til moské, sier hun.

Wikipedia har også publisert en liste over moskeer i Norge.

Les også:

Majoriteten av norske muslimer kjenner seg ikke igjen i progressiv islam

Sekularismens sjel

– Vi kan risikere at deler av Oslo blir en spøkelsesby

Populært