Meny

Vegtrafikksentralen: – Mindre pinsetrafikk enn ventet

Køen vil tett seg på E18 utover mandag ettermiddag, opplyser Vegtrafikksentralen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pinsetrafikken mellom E18 fra Kragerø og innover mot Oslo mandag ettermiddag er mindre enn Vegtrafikksentralen hadde ventet

Vegtrafikksentralen forventet at trafikken på E18 mellom Kragerø og Oslo ville øke mer fra 15-tiden og utover andre pinsedag, men den har heller vært nedadgående utover mandag ettermiddag.

– Det har foreløpig ikke vært mye trafikk i dag, den har spredd seg bra, sier trafikkoperatør Svein Harald Masterød i Vegtrafikksentralen region sør til NTB.

Det er om lag 20 minutter forsinkelse på E18 mellom Larvik og Oslo.

Fergekaos

På E39 i Rogaland er det kø ved fergeovergangen mellom Mortavaika og Arsvågen. Bare to av tre ferger har vært i drift store deler av dagen, grunnet tekniske problemer.

Mandag ettermiddag fikk de rettet opp feilen, og fergene gikk som normalt en periode. Men få timer senere er kun to av fergene i drift grunnet ny teknisk svikt. Det er om lag en times ventetid fra Arsvågen, ifølge Statens vegvesen.

I Østfold er Eidettunnelen på E6 åpnet igjen etter å ha vært stengt i retning Moss på grunn av trafikkuhell, også der er det meldt om køer og saktegående trafikk.

I Telemark er det noe trafikk på Langgangen bro i Porsgrunn i, men ikke mer enn rundt 10 minutters ventetid, opplyser Vegtrafikksentralen i 17-tiden. I Vestfold skapte et mindre trafikkuhell på E18 ved Fokserød kø i 16-tiden, men det ble ryddet opp i etter kort tid.

Oslofjordtunnelen åpen

Klokka 12 meldte Vegtrafikksentralen om økende trafikk på E18 mellom Kragerø og Drammen. Klokka 14 hadde trafikken tatt seg ytterligere opp mellom Kragerø og Larvik. Utover ettermiddagen tirsdag oppfordret Vegtrafikksentralen trafikanter til å velge andre ruter enn E18 hvis man har mulighet til det.

Oslofjordtunnelen på riksvei 23 er åpen for alle kjøretøy i pinsen. Tirsdag kl. 7 vil det midlertidige rushtids-forbudet tre i kraft igjen, opplyser Statens vegvesen.

Aktuelt:

Store mengder nedbør på vei til Østlandet

Neste vår blir det enda flere inneklemte dager

Populært