Mann alvorlig skadd med machete i Oslo

To menn er pågrepet og flere på frifot etter at flere menn angrep en mann og skadd ham alvorlig på Ensjø bingo i Oslo søndag ettermiddag. Politiet i arbeid på stedet.
To menn er pågrepet og flere på frifot etter at flere menn angrep en mann og skadd ham alvorlig på Ensjø bingo i Oslo søndag ettermiddag. Politiet i arbeid på stedet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på Ensjø bingo i Oslo. To menn er foreløpig pågrepet. Politiet har aksjonert mot en bolig på Tøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har sjekket ut en adresse i Herslebs gate og snakket med en mann der. Han er dimittert etter en samtale, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen andre i forbindelse med episoden, bortsatt fra to menn som ble pågrepet rett etter knivstikkingen.

– Vi holder på med avhør av disse og håper det kan tilføre etterforskningen noe, sier Gulbrandsen,

Politiet fikk beskjed om knivstikkingen rett etter klokka 16 søndag ettermiddag.

– Da vi kom til stedet fant vi en mann med kuttskader i hånd og bein. Han er kjørt til sykehus og betegnes som alvorlig skadd. Mannen har mistet en finger og fått kuttskader i låret, sier Gulbrandsen.

Flere personer skal ha blitt observert løpende fra stedet, deriblant gjerningspersonen, og noen skal også ha benyttet sykkel.

Pågrepet

– En politipatrulje på vei til stedet pågrep etter kort tid to personer som vi har fått knyttet til hendelsen. De forsøkte å gjemme seg fra patruljen, men ble oppdaget, opplyser Gulbrandsen.

– Det er mange vitner til hendelsen og vi foretar nå avhør av disse. Vi er også på stedet med mange ressurser, blant annet hundepatruljer og foretar søk i området, opplyser Gulbrandsen.

Ifølge vitneforklaringer skal en liten gruppe menn i begynnelsen av 20-årene, mellom fire og seks personer, ha kommet inn på bingoen og spurt etter en person. De hadde med seg både kjettinger og en machete, og da mannen ble lokalisert gikk de løs på ham.

Etter overfallet løp de fra stedet i forskjellige retninger.

Fant machete

– Etter et grundig søk i nærområdet har vi funnet en machete som vi knytter til hendelsen, sier operasjonsleder Gulbrandsen. Det ble også funnet en kniv på stedet.

Politiet jobber nå intenst med å kartlegge om dette er en konflikt som har utviklet seg over tid, for å kunne komme nærmere en identifikasjon på de øvrige som var involvert.

Personvernpolicy