Kommuner gjør opprør mot vannscooterne

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kommuner jobber med å få plass lokale regler som skal sørge for å holde skjærgårdene frie for vannscootere i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunestyret i Tjøme i Vestfold ønsker å vedta forbud mot vannscootere i sin skjærgård og håper å ha forbudet på plass for sommeren setter inn. Nå følger flere kommuner etter, ifølge NRK.

– Vi ønsker også å få til dette, men vår utfordring er å få til vedtaket før sommeren. Det siste kommunestyremøtet før sommeren er 15. juni så det blir knapt med tid, sier ordfører Jone Blikra i Kragerø i Telemark.

Han satser på å få holdt et ekstraordinært kommunestyremøte for å få banket vedtaket og innført vannscooterforbud før sommeren. Også i nabokommunen Bamble jobbes det nå med å få vedtatt et forbud.

Forskriften som regulerer bruk av vannscootere, ble fjernet i mai, hvilket betyr at vannscootere blir ansett på lik linje med småbåter. Ifølge en undersøkelse gjort av Norsk Friluftsliv ønsket tre av fire kommuner å beholde forskriften.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er nok ikke sånn at man kan forby vannscootere bare fordi man ikke liker vannscootere. Forbudene de eventuelt lager, må nok gjelde alle fartøy, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp).

Aktuelt:

Norsk friluftsliv: Uforståelig at vannscootere sidestilles med fritidsbåter

Hoksrud: Vannscootere og fritidsbåter må sidestilles