Meny

NVE: Fjellparti i Nordreisa kan rase ut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NVE har satt et fjellparti i Troms på listen over fjell som kan rase ut. Forskere anslår at sju millioner kubikkmeter stein kan styrte ned i dalen under.

Det er et rundt 1.000 meter høyt fjellparti i Reisadalen i Nordreisa som nå er satt opp på listen til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), skriver Framtid i Nord. Bevegelsene i fjellpartiet er målt til snaut én centimeter per år, og området er klassifisert i høy fareklasse av Norges geologiske undersøkelse (NGU).

– Det er ingen bebyggelse som kan bli direkte rammet av skredet. Det er imidlertid risiko for at steinmasser som raser ned i Doaresdalen kan demme opp elva, som er en sideelv til Reisaelva. Dette kan representere en fare for flomskader, sier fungerende regionsjef Knut Ivar Aune Hoseth i NVE.

Populært