Mann dømt for sovevoldtekt i Rogaland

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 37 år gammel mann er dømt til fengsel i to år og tre måneder for å ha voldtatt en sovende kvinne i en bolig i Sandnes i 2011, mens han filmet henne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skjedde våren 2011 i forbindelse med at 37-åringen flyttet inn til den fornærmede kvinnen. De hadde kjent hverandre i flere år og var tidligere samboere, skriver Roganytt.

De ruset seg med det narkotiske stoffet GHB og hadde flere ganger frivillig seksuell omgang med hverandre.

Mens kvinnen lå naken på sengen filmet han henne mens han hadde ulike former for seksuell omgang med henne. Jæren tingrett mener den fornærmede kvinnen på filmen framstår som bevisstløs og at 37-åringen var klar over at hun var det.

«Det er tydelig at fornærmede under hele filmopptaket sov eller var så ruspåvirket at hun var ute av stand til å motsette seg tiltaltes handlinger», heter det i dommen.

37-åringen ble også dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede. Mannens forsvarer sier at han vil anke dommen.

Mannen som er fra Stavanger, er en kjenning av politiet, og var i utgangspunkt siktet for å ha voldtatt fire kvinner i rusmiljøet. To av disse skal ha vært overfallsvoldtekter og to av disse skal ha vært sovevoldtekter.

Tre av voldtektene ble henlagt i forbindelse med påtaleavgjørelsen til statsadvokat Tore Kulstad.