Politi skjøt i gulvet på Dovre lensmannskontor

En polititjenesteperson avfyrte et skudd med et skytevåpen i gulvet inne på Dovre lensmannskontor 17. mars i år.

Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Episoden skjedde på ettermiddagen, da en patrulje hadde kommet tilbake til lensmannskontoret. Våpenet hadde ligget i bilen som såkalt framskutt lagring og skulle flyttes fra bilen til våpenrommet i lokalet, skriver Oppland Arbeiderblad.

«Før våpenet skulle legges i tildelt hylle på våpenrommet ble det tatt et avtrekk mot sikker sone. Det var da skuddet gikk av», heter det i rapporten fra Innlandet politidistrikt til Politidirektoratet.

Ingen personer kom til skade, men skuddet førte til skader på betonggulvet. Polititjenestepersonen var alene i våpenrommet da skuddet gikk av.

Det utilsiktede skuddet ble først kjent for Politidirektoratet da politidistriktet sendte sin faste rapport om generell våpenbruk en måned etter hendelsen.

– Vi beklager at Justisdepartementet ikke er blitt orientert om hendelsen tidligere, skriver seniorrådgiver Kristin Hellesø-Knutsen i Politidirektoratet i en epost til departementet i slutten av april.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært flere episoder der politiet har avfyrt vådeskudd. I januar ble en politimann i Sør-Vest politidistrikt alvorlig skadd etter å ha blitt truffet av et vådeskudd under skytetrening i Sandnes kommune. Det var politimannen som selv avfyrte skuddet som traff ham i leggen.

I februar gikk et skudd av i garasjen på Kristiansand politistasjon da en politibetjent skulle fjerne våpenet sitt fra bilen etter et oppdrag med framskutt lagring. I april ble et vådeskudd avfyrt med en maskinpistol i garasjen på Stjørdal lensmannskontor. Ingen personer ble skadd i de to hendelsene.