Meny

Krever 200.000 og jobben tilbake

Kvinne føler seg trakassert – Brøndbo saksøkes av LO

Bjarne Brøndbo Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Bjarne Brøndbo Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
En kvinnelig ansatt i Namdal bilopphuggeri mener seg usaklig oppsagt av daglig leder Bjarne Brøndbo. Nå varsler LO søksmål og krav om erstatning.

– Kvinnen mener at hun er oppsagt fordi daglig leder ikke liker henne. Hun opplever å være utsatt for utfrysing, utskjelling, sårende omtale samtidig som hun er fratatt arbeidsoppgaver, sier advokat Jan Arild Vikan ved LOs juridiske kontor i Midt-Norge til Namdalsavisa.

Namdal bilopphuggeri skal ha gitt den ansatte beskjed om det ikke lenger var behov for hennes tjenester.

Det er Fellesforbundet lokalt som har vurdert sakens dokumenter, og oversendt den Fellesforbundet sentralt. De har igjen sendt saken til LOs juridiske kontor.

– Trakassering

Saken karakteriseres som «veldig alvorlig».

– Det er LO som tar ut stevning mot Namdal Bilopphuggeri ved daglig leder, bekrefter organisasjonsarbeider i Fellesforbundet, avdeling 146, Knut Skåle, til lokalavisen.

Den ansatte, som LO nå vil saksøke bedriften på vegne av, har vært ansatt i bedriften i minst to år. Nå krever hun å få jobben tilbake.

– Stevninga er nå sendt. Vi saksøker Namdal bilopphuggeri for at de har gitt en medarbeider en ugyldig oppsigelse. I tillegg er daglig leder anklaget for å ha behandlet medarbeideren på en måte vi karakteriserer som trakassering, sier LO-advokat Jan Arild Vikan.

Krever 200.000 og jobben tilbake

Det skal ha vært gjort forsøk på å inngå forlik mellom partene, men dette mislyktes. Det er fremsatt krav om 200.000 kroner i erstatning.

Hverken daglig leder Bjarne Brøndbo eller bedriftens advokat, Arne Haugland, ønsker å kommentere saken. De skal ikke være kjent med at en arbeidsrettssak er under oppseiling.

Populært