Politiet: Ungdom pådrar seg narkotikaproblemer i russetiden

Foto: NTB scanpix

Politiet i Bergen har i forkant av russetiden mottatt en rekke bekymringsmeldinger om ungdom som introduseres for narkotika fra narkotikaselgere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoffene som er i omløp blant ungdom i Bergen er cannabis, MDMA, kokain, ecstasy og rivotril. Det er stort sett medruss, foreldre og lærere som tar kontakt med politiet.

– Hvert år ser vi ungdommer som pådrar seg narkotikaproblemer i russetiden, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Vest politidistrikt, Gry Benedicte Halseth.

Som følge av de årlige bekymringsmeldingene har politiet i Bergen nå intensivert arbeidet mot narkotikasalg rettet mot russ. Totalt har politiet opprettet 15 saker med som knytter narkotikasalg til ungdom. Det er foreløpig 17 siktede i disse sakene.

Blant annet ble en mann i 20-årene siktet og pågrepet i midten av mai for salg av tyngre narkotiske stoffer til mindreårige og russ. Politiet tok beslag av MDMA og kokain i mannens bolig. Ifølge politiet «rullet» den siktede med russen selv om han ikke var russ. 20-åringen er varetektsfengslet. Han stiller seg uforstående til anklagene.

Det er kun en liten del av det totale russekullet som eksperimenterer med narkotika, understreker politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden