Ingen kontakt mellom partene i barnehagestreik

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rundt tusen barn er rammet av barnehagestreiken i Bergen – og denne uka kan det bli flere. En opptrapping er varslet 18. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter over en uke med streik er det ingen kontakt mellom partene, ifølge Bergens Tidende. Rundt tusen barn mangler dermed et fullverdig barnehagetilbud, ifølge Akasia-konsernet, som driver barnehagene.

Fra 18. mai er det planlagt en ny opptrapping av streiken. Da vil totalt 237 barnehageansatte være i streik, i tillegg til 43 som jobber i andre avdelinger i Akasia-konsernet. Fire nye barnehager blir berørt.

Meglingen ble avsluttet uten resultat natt til fredag 5. mai, og siden da har det ikke vært kontakt mellom partene, ifølge avisen. På den ene siden står arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne, som representerer de ansatte i konflikten. Arbeidsgiverforeningen Spekter representerer Akasia.

FAU-leder i Akasia Skjold menighetsbarnehage, Siril Solberg Linde, frykter at streiken vil vare fram til sommeren. De barna som skal begynne på skolen, vil dermed ikke få en skikkelig avslutning i barnehagen.

– De er sterkt knyttet til de andre barna og de ansatte. Det blir veldig trist om de ikke får ta ordentlig farvel før de slutter, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden