Eliteserieklubber rammet av internasjonalt dataangrep

Eliteserieklubbene Odd, Ålesund, Haugesund, Sandefjord, Stabæk og Kristiansund er rammet av det internasjonale dataangrepet. Her Odd-spillerne Espen Ruud, Steffen Hagen, Vegard Bergan og Thomas Grøgaard.
Eliteserieklubbene Odd, Ålesund, Haugesund, Sandefjord, Stabæk og Kristiansund er rammet av det internasjonale dataangrepet. Her Odd-spillerne Espen Ruud, Steffen Hagen, Vegard Bergan og Thomas Grøgaard. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Eliteserieklubbene Odd, Ålesund, Haugesund, Sandefjord, Stabæk og Kristiansund er rammet av det internasjonale dataangrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er klubbenes billettpartners leverandør av servere som er blitt rammet av det globale dataangrepet. Selskapet heter Fortress og har servere stående i England.

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, bekrefter overfor NRK at systemet er nede.

– Ja, det er nede. Men det er bare å komme på kamp og kjøpe billett der, sier han. Han håper systemet er oppe igjen i løpet av dagen.

Mer om dataangrepet:

Norske bedrifter rammet: – Brukte verktøyet til USAs etterretning

Choice Hotels rammet av internasjonalt dataangrep

Nasjonal sikkerhetsmyndighet følger dataangrepet tett

–Jobber på spreng

Odd melder også selv om angrepet på sin nettside . Også Stabæk melder om et virusangrep.

– De jobber på spreng med å få løst saken, sier billettansvarlig Kristian Hauge i Odd. De norske klubbene blir oppdatert underveis.

Angrepet mot Fortress skal ha startet rundt lunsjtider fredag. Først gikk systemet litt opp og ned før det gikk helt ned klokka 15.45.

Det vil ikke være mulig å kjøpe billetter i noen utsalg så lenge feilen ikke blir rettet, ifølge Odd, som møter Strømsgodset klokka 18 lørdag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden