Kraftig økning i politiavhør på stedet

Til sommeren vil metoden tas i bruk av de fleste operative politipatruljer i landet. PPS er en del av den pågående politireformen, og lydavhør på stedet startet våren 2014. (Illustrasjonsfoto)
Til sommeren vil metoden tas i bruk av de fleste operative politipatruljer i landet. PPS er en del av den pågående politireformen, og lydavhør på stedet startet våren 2014. (Illustrasjonsfoto) Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Antall politiavhør som blir gjort på stedet med lydopptak, er firedoblet siden juli i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil har om lag 5.000 ansatte i politiet fått opplæring i metoden Politiarbeid på stedet (PPS), som innebærer at politiet avhører fornærmede og vitner i lydopptak umiddelbart etter en hendelse, opplyser politiet.

I mars avhørte politiet over 3.700 vitner ved hjelp av lydopptak på stedet, en økning på nærmere 16 prosent fra februar.

– Metoden hjelper politiet å bli mer effektive i vårt arbeid. Informasjon som innhentes umiddelbart etter hendelser, er mer detaljert og mindre påvirket enn hvis samme person blir avhørt dager eller uker senere. Avhørene får også en høyere bevisverdi når de tas på lyd, sier Atle Roll-Matthiesen, fagdirektør i Politidirektoratet.

Til sommeren vil metoden tas i bruk av de fleste operative politipatruljer i landet. PPS er en del av den pågående politireformen, og lydavhør på stedet startet våren 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden