Rema: E.coli funnet i produkter fra Norsk Kylling
Produkter fra ett kyllingparti er sperret for salg og kunder bes kaste varer de har kjøpt fra det aktuelle partiet etter at det er funnet E.coli-bakterier.
– Kontrollrutiner sent torsdag kveld viser funn av E.coli i rå og noen fryste kyllingprodukter i et parti fra Norsk Kylling. På nåværende tidspunkt ønsker vi å være på den sikre siden og sperrer salget og går bredt ut for å sikre oss at kundene våre får denne informasjonen, sier kvalitetssjef i Rema 1000, Martina Rabsch, i en pressemelding natt til fredag.
Kunder som har kjøpt kyllingkjøttdeig, kyllingfilet, Craig's magic dust, Craig's garlic BBQ eller frossenvarer av typene kyllinglår 2 kg, kyllingvinger 2kg, kylling rå i pose og kyllinglårfilet i perioden fra 4. til 10. mai, bes om å kaste varen. Rema uttaler at kundene vil få pengene tilbake. Produktene er produsert av Norsk Kylling for Solvinge og Prima.
Rabsch påpeker at E.coli-bakterien forsvinner ved varmebehandling, og E.coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig, men en sjelden gang kan infeksjonen gi alvorlig sykdom.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenFakta om E. coli:
* Escherichia coli (E. coli) er tarmbakterier som normalt finnes i store mengder hos mennesker og varmblodige dyr.
* Bakteriene er vanligvis ufarlige, men enkelte grupper av dem kan forårsake alvorlig sykdom.
* Gruppen av E. coli-bakterier som er farlige for mennesker, kalles EHEC (Enterohemorragiske E. coli). Disse kan føre til nyresykdommen HUS, som kan gi nyresvikt og i verste fall er dødelig.
* Bakterien smitter vanligvis fra næringsmidler eller en annen kilde (vann, kontakt med dyr).
(Kilder: Mattilsynet, Folkehelseinstituttet)