Rema: E.coli funnet i produkter fra Norsk Kylling

Det er avdekket E.coli-bakterier på kyllingprodukter fra Norsk Kylling. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Det er avdekket E.coli-bakterier på kyllingprodukter fra Norsk Kylling. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Produkter fra ett kyllingparti er sperret for salg og kunder bes kaste varer de har kjøpt fra det aktuelle partiet etter at det er funnet E.coli-bakterier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kontrollrutiner sent torsdag kveld viser funn av E.coli i rå og noen fryste kyllingprodukter i et parti fra Norsk Kylling. På nåværende tidspunkt ønsker vi å være på den sikre siden og sperrer salget og går bredt ut for å sikre oss at kundene våre får denne informasjonen, sier kvalitetssjef i Rema 1000, Martina Rabsch, i en pressemelding natt til fredag.

Kunder som har kjøpt kyllingkjøttdeig, kyllingfilet, Craig's magic dust, Craig's garlic BBQ eller frossenvarer av typene kyllinglår 2 kg, kyllingvinger 2kg, kylling rå i pose og kyllinglårfilet i perioden fra 4. til 10. mai, bes om å kaste varen. Rema uttaler at kundene vil få pengene tilbake. Produktene er produsert av Norsk Kylling for Solvinge og Prima.

Rabsch påpeker at E.coli-bakterien forsvinner ved varmebehandling, og E.coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig, men en sjelden gang kan infeksjonen gi alvorlig sykdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om E. coli:

* Escherichia coli (E. coli) er tarmbakterier som normalt finnes i store mengder hos mennesker og varmblodige dyr.

* Bakteriene er vanligvis ufarlige, men enkelte grupper av dem kan forårsake alvorlig sykdom.

* Gruppen av E. coli-bakterier som er farlige for mennesker, kalles EHEC (Enterohemorragiske E. coli). Disse kan føre til nyresykdommen HUS, som kan gi nyresvikt og i verste fall er dødelig.

* Bakterien smitter vanligvis fra næringsmidler eller en annen kilde (vann, kontakt med dyr).

(Kilder: Mattilsynet, Folkehelseinstituttet)