Tilstanden kritisk for en mann etter helikopterstyrten i Bergen

Helikopteret som styrtet på byfjorden i Bergen onsdag kveld, ble heist opp av vannet rett over midnatt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Helikopteret som styrtet på byfjorden i Bergen onsdag kveld, ble heist opp av vannet rett over midnatt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den ene av de tre mennene som onsdag var involvert i en helikopterstyrt i Bergen, er kritisk skadd, opplyser Helse Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haukeland universitetssjukehus meldte onsdag at én av de tre mennene var alvorlig skadd, mens to menn på 53 og 62 år var lettere skadd. Nå er tilstanden til den alvorlig skadde mannen kritisk. Han var uten puls og pustet ikke da redningsmannskapet ankom stedet.

To av mennene er fra Storbritannia, mens den tredje mannens nasjonalitet er ukjent, meldte NRK onsdag.

– Det var kun tre personer i helikopteret da det falt i sjøen fra yachten Bacarella klokken 21.24 onsdag. Piloten og to andre, sa vakthavende redningsleder Jan R. Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge onsdag kveld.

Redningsselskapets båt «Bjarne Kyrkjebø» var på stedet etter bare to-tre minutter, ifølge NRK.

– Redningsselskapet sin båt ble vitner til hendelsen. De kappet fortøyningene sine og gikk rett ut til havaristen. De skal ha en stor del av æren for at vi har hånd om tre personer, sa politiets innsatsleder på stedet onsdag. Han la til at den raske utrykningen kan ha betydd forskjell på liv og død.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden