Lavest antall kommuner på svartelista noensinne

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.v.) og utenriksminister Børge Brende under spørretimen på Stortinget i april. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.v.) og utenriksminister Børge Brende under spørretimen på Stortinget i april. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Antall kommuner på den økonomiske svartelisten, kalt Robek-listen, ligger an til å bli rekordlavt i 2017, fra 45 til om lag 30 kommuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier til NRK P1 at det er all mulig grunn til å glede seg over det lave tallet.

– Kommuneøkonomien er nå sunnere og sterkere etter fire år med Høyre og borgerlig styre enn det det var etter åtte år med rødgrønt styre. Kommunene har hatt en sterkere vekst i sine inntekter og kommunene har styrt økonomien godt.

En kommune som ligger på Robek-lista må ha statens godkjenning for å lage budsjett, ta opp lån og inngå leieavtaler. I år ligger det an til at antall kommuner vil falle fra 45 til om lag 30. Det er det laveste som noen gang har blitt registrert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden