Kongeparets gjest stjal showet med dristig kjole

Se antrekket som skapte reaksjoner i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Desirée Kogevinas Vekker oppsikt i både inn- og utland for sitt kontroversielle valg med å droppe BH-en.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag kveld var det duket for gallamiddag på Slottet i anledning kongeparets 80-årsfeiring. 183 inviterte gjester var tilstede, mange av dem fra europeiske kongehus.

Svensk-greske Desirée Kogevinas er barnebarnet til prins Carl Bernadotte av Sverige, og tremeningen til prinsesse Märtha Louise og kronprins Håkon, men bærer selv ingen tittel.

Droppet BH-en

Kogevinas vakte stor oppsikt på gallamiddagen tirsdag, grunnet sitt valg av antrekk. Hun var kledd i en fotsi tettsittende rød kjole, og svarte, åpne sko. Men det som fikk mote- og kongehuseksperter til å reagere var at Kogevinas ikke hadde på seg BH under kjolen.

– Dette var et underlig antrekk. Man skulle trodd at dette er en person som ikke er vant til å være i de kongelige kretser. Dette er et upassende antrekk som utstråler at man vil ha oppmerksomhet. Det er godt kjent at man aldri skal ta glansen fra hverken et brudepar, eller kongeparet som her. Og det er akkurat det hun gjør, sier skikk og bruk-ekspert Reidar Helliesen til Min Mote.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Kongeparet fortjener en fantastisk hyggelig middag

– Befriende

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, kjenner igjen kjolen var tidligere, men vil ikke være altfor hard mot Kogevinas.

– Den kroppsnære kjolen på nærbilder overlot svært lite til fantasien. Faktisk har jeg sett både kjole og diadem på hennes mor, Madeleine Bernadotte Kogevinas, for mange år siden, men hun hadde den gang noe under kjolen. Og det burde nok kanskje Desiree også ha hatt, sier han til TV 2.

Han legger til at Kogevinas er et barn av sin tid, og at han synes det er befriende å se slike kontroversielle klesvalg i kongelige kretser.

Svensk Damtidning kaller kjolen utrolig vakker.

– Det som skapte litt snakk i kulissene var derimot at hun hadde valgt bort BH-en, noe som synes tydelig på alle bilder.

Les også:

Prins Sverre Magnus (11) fikk irettesettelse av kusinen

Kongen: 80 år? Det er da ikke oss ...

Høytidelig folkefest på Slottsplassen