Kortreist gallamiddag for kongeparet

Se Kong Harald V åpne gallamiddagen med en tale til sine gjester i vinduet over.

Det er kortreist, norsk mat på menyen når kongeparet inviterer til gallamiddag på Slottet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menyen starter appetittvekkende med kongekrabbe, laksetartar med grillet agurk, østersmajo, rogn og reddiker.

Neste smaksnytelse er kalv med tartelett (erter og neper), grønn og hvit asparges, vill asparges, rødbetpuck, granskuddsjy og løk.

Deretter skal kongeparet og deres gjester få smake lime og oxalis mousse med sitron/ingefær marmelade.

Les også: Høytidelig folkefest på Slottsplassen

Ifølge NRK, som på forhånd hadde tatt turen innom kjøkkenet og snakket med kokkene, kommer all maten fra Norge – og skal altså være svært så kortreist. Noe kongeparet skal være opptatt av.

VIDEO: Kronprins Håkon og prinsesse Märtha Louise taler til kongeparet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden