Statsministeren tok hanskene på og ryddet søppel

Statsminister Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes på strandryddedagen på Langåra utenfor Sandvika lørdag.
Statsminister Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes på strandryddedagen på Langåra utenfor Sandvika lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med gode arbeidshansker hjalp statsminister Erna Solberg (H) til med å plukke søppel på Langåra i Oslofjorden lørdag. Over hele landet var det strandryddedag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forsøpling av havet er en svært alvorlig og økende trussel mot livet i havet. Strandrydding er en stor dugnad som gjøres av frivillige for å rydde kysten for søppel, sier statsminister Erna Solberg.

Sammen med klima- og miljøminister Vidar Helgesen – og mannen Sindre Finnes – plukket hun søppel langs kysten på Langåra for å markere at strandryddedagen arrangeres for første gang.

Les også: Naken-dag for hageentusiaster

– Norge leder i år Nordisk Ministerråd og har tiltak mot forsøpling av havet som høy prioritet. De nordiske miljøministrene vedtok tidligere denne uka – etter forslag fra Norge – et plastprogram for mer bærekraftig plastbruk og tiltak mot forsøpling av havet. Landene sluttet seg også til FNs kampanje mot marin forsøpling, sier Helgesen.

Den nordiske strandryddedagen arrangeres av Hold Norge Rent og de nordiske søsterorganisasjonene, og er støttet av Nordisk Ministerråd.