Fem til sykehus etter at bil kolliderte med sykkelfølge ved Vinterbro

En bil har kollidert med syklister på treningstur ved Bølstad gjenvinningsstasjon i Ås kommune. Fem er kjørt med ambulanse til Ahus.
En bil har kollidert med syklister på treningstur ved Bølstad gjenvinningsstasjon i Ås kommune. Fem er kjørt med ambulanse til Ahus. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et sykkelfølge på 14 har kollidert med en bil i Ås kommune i Follo. Fem er kjørt med ambulanse til Ahus med ukjent skadeomfang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder for sykkelklubben de 14 var en del av, Oscar Kleven, sier til NRK at de var på treningstur og syklet forbi gjenvinningsstasjonen på Bølstad da ulykken skjedde.

– En bilist skulle inn på gjenbruksstasjonen og har ikke sett dem. Bilisten har krysset veien, og gruppa har kjørt rett inn i bilen, utdyper han.

Videre opplyser han at syklistene ikke hadde maks fart da de kolliderte med bilen. De kjørte over en kul i en utforbakke og skal ha avpasset farten etter det. En av syklistene sier til Aftenposten at alle 14 veltet, og at det var de fremste som ble hardest rammet.

Til VG forteller Kleven at de fem som ble sendt til sykehus har varierende skader.

– De er veldig preget av dette. Av en gruppe på 14 er fem på sykehus med ulikt skadeomfang. Fra skrubbsår til forslått, og en har fått slag i hodet. Men alle var ved bevissthet da de ble fraktet bort, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Follo-politiet meldte om ulykken ved 19.30-tiden. Osloveien var stengt en periode etter ulykken, men ble åpnet igjen.

Politiet oppgir samme hendelsesforløp som sykkelklubben og opplyser at bilisten ikke så syklistene og kjørte på de første i gruppen da bilen skulle svinge av til Bølstad.

Førerkortet til bilisten ble midlertidig beslaglagt.