Stor leteaksjon etter savnet båt i Finnmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere båter har deltatt i søket etter en savnet båt med en mann om bord mellom Øksfjord og Alta i Finnmark. Mandag kveld ble det funnet en treluke i sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et Sea King-helikopter gjorde funnet i 18-tiden nord av Stjernøya, og en redningsskøyte har plukket opp treluka. Foreløpig kan vi ikke si sikkert om denne kommer fra båten, men det prøver vi å sjekke ut, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Mannen kjørte ut med den 30 fot store trebåten fra Øksfjord lørdag og ble meldt savnet av sine pårørende i 11.30-tiden mandag.

Mandag ettermiddag deltok redningsskøytene Gjert Wilhelmsen, Vekteren og Odin, samt kystvaktskipet Farm og ambulansebåten Åsheim i søket etter båten. Et redningshelikopter ble sendt ut til området fra Lakselv lufthavn, Banak.

– Flere private rib-er har dessuten sjekket ut aktuelle steder, sier Iversen.

I tillegg til området mellom Øksfjord og Alta, ble det også søkt i Vargsundet og Stjernsundet, og altså rundt Stjernøya.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I og med at dette er det eneste holdepunktet vi har så langt, så konsentrerer vi søket nord av Stjernøya og ut i Sørysundet. Treluka er det eneste fysiske funnet vi har gjort, og det passer med en del etterretningsopplysninger vi har fra før. Det forsterker følelsen av at dette er det riktige området å søke i, sier Frode Iversen.

– Vi fortsetter søket med det samme volumet som før, sier redningslederen.

Opplysninger Hovedredningssentralen har fått, gjør at de antar at mannen er godt sjøvant. Trebåten har hjemmehavn i Alta.