Boligbygger tjente over 200 millioner

- Fjoråret ble veldig bra. Et resultat på 216,9 millioner kroner før skatt, sier administrerende direktør Tore Økseter er et rekordresultat for Neptune.
- Fjoråret ble veldig bra. Et resultat på 216,9 millioner kroner før skatt, sier administrerende direktør Tore Økseter er et rekordresultat for Neptune. Foto: Håkon Sæbø/ Finansavisen

Frykter ikke oppbremsing i boligmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neptune Properties tjente over 200 millioner kroner på å bygge Oslo-boliger i fjor. Selskapet frykter ikke tegn til brems i markedet, skriver Finansavisen.

- Fjoråret ble veldig bra. Et resultat på 216,9 millioner kroner før skatt er et rekordresultat for Neptune, sier adm. direktør Tore Økseter til avisen.

Selskapet har beveget seg vekk fra mindre eplehageprosjekter og over til tradisjonell leilighetsbygging i Oslo. Resultatet i fjor ble mer enn firedoblet sammenlignet med 2015, og nå sikter Økseter mot milliardomsetning.

Les også: – Vi føler oss priviligerte som fikk kjøpe hytta

I 2016 vokste inntektene til 757,8 millioner kroner, opp fra 602,6 millioner kroner året før.

Boligforskrifter

Neptune Properties er i ferd med å lansere fire nye boligprosjekter med i alt 220 leiligheter – tre av dem i Oslo og ett prosjekt på en strandtomt i Asker, snaue to mil unna hovedstaden.

Selskapet er imidlertid ikke alene om boligkjøperne. Torsdag skrev Finansavisen at det er 798 ledige nye boliger i Oslo, 80 prosent flere enn da utvalget var på sitt aller skraleste i oktober i fjor.

For å bremse boligprisveksten bestemte Finansdepartementet i desember at boliger maksimalt kan belånes til fem ganger brutto inntekt. I tillegg kreves det minst 40 prosent egenkapital ved kjøp av sekundærbolig i Oslo. Økseter i Neptune Properties hevder at selskapet ikke har vært så berørt av innstrammingene – ennå.

Les også: Selger krever megler for 7,6 millioner etter boligsalg uten annonsering

- Det er først etter en stund at man får se om dette blir vellykkede grep eller ikke. Vi følger utviklingen spent, sier Økseter til avisen, og minner om at det bygges stadig flere boliger. Selskapet har imidletid ingen planer om å søke seg ut av hovedstaden.

- Nei. Vi har en strategi om å satse i kollektivnære områder i Oslo, og har fokus på de prioriterte utbyggingsområdene, påpeker han.

Fortsatt prisvekst

Neptune Properties-sjefen har ifølge avisen ingen tro på at boligbehovet i Oslo vil endre seg drastisk. Han tror boligprisene i hovedstaden vil ha steget med mellom 4 og 6 prosent siden årsskiftet når 2017 er omme.

Les også: Bransjen tror på mer moderat prisvekst

– Prisveksten som har vært den siste tiden har ikke vært bærekraftig, så det er egentlig bare sunt at den roer seg litt ned. På kort sikt vil det være svingninger i innvandringen, men i det lange løp tror jeg det er bred enighet om at urbaniseringen vil fortsette, sier Økseter.

Denne saken har tidligere vært publisert på hegnar.no