Ofrene minnet på ettårsdagen for Turøy-ulykken

Statoils konsernsjef Eldar Sætre (t.v.) og sjef for norsk sokkel, Arne Sigve Nylund, deltok lørdag i pårørendesamling og minnestund for de 13 som omkom i helikopterulykken på Turøy for ett år siden. Foto: Ole Jørgen Bratland / Statoil / NTB scanpix
Statoils konsernsjef Eldar Sætre (t.v.) og sjef for norsk sokkel, Arne Sigve Nylund, deltok lørdag i pårørendesamling og minnestund for de 13 som omkom i helikopterulykken på Turøy for ett år siden. Foto: Ole Jørgen Bratland / Statoil / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pårørende og tidligere kolleger av de 13 som omkom i helikopterulykken utenfor Sotra for ett år siden, deltok på en båttur og minnestund lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag har vi hedret 13 kolleger, og det har vært en god og verdig samling, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil, ifølge Bergensavisen.

Sammen med sjef for norsk sokkel Arne Sigve Nylund var han med på båtturen som gikk fra Hjellestad kai til området der helikopteret styrtet 29. april i fjor. Også representanter for de andre sju selskapene ofrene jobbet for, sjømannsprest og støtteapparat var med.

Båtturen er en del av en samling for pårørende som arrangeres for tredje gang.

Det ble lagt ned blomster på stedet der helikopteret styrtet på vei fra Gullfaks B til Flesland.

Helikopteret var av typen Super Puma fra Airbus. Fredag la havarikommisjonen fram sine foreløpige konklusjoner om ulykken. Her heter det at ulykken var forårsaket en sprekk i et tannhjul førte til et tretthetsbrudd i girboksen.

VIDEO: Sprekk i tannhjul utløste Turøy-ulykken.