Derfor har LO parole mot regjeringen

LO-lederen: Gerd Kristiansen gleder seg til 1. mai. Her på talerstolen på Ap-landsmøtet.
LO-lederen: Gerd Kristiansen gleder seg til 1. mai. Her på talerstolen på Ap-landsmøtet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

VIL HA SKIFTE: Nær 100.000 LO-medlemmer har sagt at de vil ha en annen politikk enn regjeringens, kontrer LO-leder Gerd Kristiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd Kristiansen forsvarer rakrygget årets hovedparole om at Norge trenger en ny regjering, og mener den viser at LO lytter til sine medlemmer.

– 99.788 har svart i en svært omfattende medlemsundersøkelse. Den viser et entydig bilde: De sakene som er viktige for våre medlemmer er saker som nedprioriteres eller trues av regjeringen, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

– Da må vi drive politikk for å få på plass et flertall som lytter til vanlige arbeidsfolk, legger hun til.

Les også: Støre: – Norge bør være pioner innen hav og ehelse

– Toppen av isfjellet

Hun mener den økte arbeidsledigheten under denne regjeringen er et stort problem.

– Erna Solberg kalte det 4. mai i 2009 for krise når vi hadde ca 50.000 færre ledige enn i dag. Dette er likevel bare toppen på isfjellet, hevder Kristiansen.

– For få nye jobber

LO-lederen mener imidlertid det største problemet er at det nesten ikke skapes nye jobber.

– Samtidig drysser regjeringen milliarder over landets rikeste istedenfor å investere i jobbvekst, kompetanse, kamp mot sosial dumping og kvalifisering, hevder Kristiansen.

Hun skal selv holde tale i Kirkenes på mandag, og oppfordrer Hauglie til å engasjere seg i markeringen.

– 1. mai er en svært viktig dag for meg. Jeg går og gleder meg mange dager før det braker løs. Følelsen av fellesskap og et ønske om et samfunn der man løfter i flokk. Ingen skal tvinges til å oppleve dette, men jeg anbefaler det på det sterkeste, sier LO-lederen.

Denne saken ble først publisert på Dagsavisen.no