Åpen for alle - alltid

Tidligere Funcom-direktør anker dom for innsidehandel

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere administrerende direktøren i Funcom anker dommen for innsidehandel. 47-åringen ble fredag idømt en inndragning på over 7,8 millioner kroner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han opplever det veldig underlig og overraskende å bli dømt for noe han ikke anså å være innsideinformasjon. Han vil derfor måtte anke denne domfellelsen. Han er klar på at dette er en uriktig dom og ønsker å anke denne domfellelsen, sier 47-åringens forsvarer Frode Sulland til NTB fredag ettermiddag.

Fredag ble den tidligere administrerende direktøren i Funcom dømt til 11 måneders ubetinget fengsel og til en inndragning på over 7,8 millioner kroner for innsidehandel, men ble frifunnet for markedsmanipulasjon.

Les også: Tine varsler Økokrim om forholdet mellom ansatt og leverandører

Økokrim vurderer anke

Tre av de fire tiltalte i Funcom-saken ble i Oslo tingrett dømt for innsidehandel og til inndragning av over 12,8 millioner kroner. Fjerdemann ble frifunnet.

– Vi går grundig gjennom dommen og tar en vurdering på om vi skal anke. Vi er tilfreds med at de tre er domfelt for innsidehandel, sier politiadvokat Lars-Kaspar Andersen i Økokrim til NTB fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tre dømt for innsidehandel i Funcom-saken

Den tidligere nestlederen i selskapet (50) er dømt til fengsel i ett år og en måned, samt en inndragning på over 4,7 millioner kroner. Den tidligere finansdirektøren (47) i Funcom er dømt til fengsel i 85 dager og en inndragning på over 290.000 kroner.

Ubetinget fengsel

To av de tre domfelte er fradømt retten til å drive virksomhet, være daglig leder av et selskap, og å sitte i et selskaps styre. Alle tre er dømt til ubetinget fengsel.

– Vi deler den oppfatning som dommeren gir uttrykk for, nemlig at alle tre domfelte hadde sentrale tillitsverv og innsidehandelen utgjorde derfor alvorlig tillitsbrudd overfor selskapet og undergraver tillit til Funcom-aksjen, sier Andersen til NTB.

Den tidligere markedsdirektøren i selskapet er frifunnet på alle punkter.