Åpen for alle - alltid

Journalistene skuffet etter årets lønnsoppgjør

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet etter lønnsforhandlingene mellom MBL og NJ endte med et oppgjør på 3.700 kroner i flatt tillegg til journalistene. Ulempesatsene øker med 2 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter tøffe forhandlinger aksepterte Norsk Journalistlag (NJ) et tilbud fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) klokken 5.30 fredag morgen. De økte ulempesatsene beregnes til å gi en årlig lønnsøkning på 588 kroner i snitt.

NJ ba om et flatt tillegg på 7.500 kroner, 2.000 kroner i justering for alle som tjente under 500.000 kroner ved årsskiftet og å øke ulempesatsene med 4,7 prosent i årets mellomoppgjør. Arbeidstakerorganisasjonen er skuffet over resultatet.

–Det var utrolig vanskelig for forhandlingsutvalget å godta dette oppgjøret. Når vi satt langt ut over natten inn i det tredje døgnet, så var det for å jobbe fram det beste vi kunne få til for medlemmene. Vi er svært skuffet over resultatet, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen til NJs nettsider.

Hun legger til at hun mener det er store forskjeller i økonomien rundt om i redaksjonene, og at MBL har lovet at lokale oppgjør skal gi god uttelling. Dette løftet forventer NJ at arbeidsgiverne innfrir.

– Forhandlingene har vært krevende, men vi er glade for å ha kommet i havn med en forhandlingsløsning nå som mediehusene står midt i en krevende omstillings- og endringsfase, sier MBLs forhandlingsleder Anders Aarskog til Journalisten.