Røros lufthavn ble stengt – men funnet var ikke farlig

Politiet sperret veien inn til Røros lufthavn mens en gjenstand inne på flyplassen undersøkes. Foto: Guri Jortveit / Arbeidets Rett / NTB scanpix
Politiet sperret veien inn til Røros lufthavn mens en gjenstand inne på flyplassen undersøkes. Foto: Guri Jortveit / Arbeidets Rett / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet på Røros Lufthavn var ikke noe som kunne true sikkerheten, ifølge bombegruppa. Flyplassen kunne torsdag kveld åpnes, etter å ha vært stengt i åtte timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved 13.30-tiden torsdag ble Røros lufthavn sperret av etter at politiet innførte sikkerhetstiltak mens de undersøkte bagasje på flyplassen.

To timer senere meldte politiet at de kjenner avsenderen og mottakeren av lasten, samt at innholdet er kjent. På Twitter skrev de at det var indikasjoner på at lasten enten har vært i kontakt med sprengstoff, eller at det har vært eller er sprengstoff i den nå.

Bombegruppa

Rett før klokka halv ni ankom politiets bombegruppe flyplassen med helikopter, og en time senere kunne de konkludere med at funnet ikke var noe som truet sikkerheten på flyplassen.

Det var rørosnytt.no som var først ute med å melde at flyplassen ble sperret etter at en av «bombesnifferne» i sikkerhetskontrollen gjorde utslag.

Personalet på flyplassen varslet dermed politiet om funn av sprengstoff på en pakke, og politiets bombegruppe fra Oslo ble sendt til Røros.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sperret område

Et område på 300 meters avstand rundt funnet ble sperret av, og passasjerer ble nektet å komme inn i avgangshallen. Widerøes fly fra Røros til Oslo, som skulle hatt avgang klokka 15.15, ble også innstilt.

Klokka 19.20 skulle det etter planen lande et fly fra Oslo lufthavn, men dette ble innstilt. Jernbanen som går forbi flyplassen ble også stengt, opplyser NSB.