Meteorologene har strålende nyheter

Til helgen får vi en forsmak på mai du skjønne milde. Da brer det seg nemlig et høytrykk over landet. Foto: NTB scanpix.
Til helgen får vi en forsmak på mai du skjønne milde. Da brer det seg nemlig et høytrykk over landet. Foto: NTB scanpix.

Nå skal våren endelig slå til med varme og strålende vær. Neste uke kan gradestokken krype opp i 20 grader i deler av Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og ikke nok med det; det varslede finværet kan bli langvarig.

– Vi ser ingen ende på det i prognosene våre, sier Storm-meteorolog Roar Teigen til TV2.

Høytrykk gir altså sommerlig vær i Sør-Norge hele neste uke, og mye tyder på at det også uken etter vil bli mye sol og varmt vær.

Mandag kommer det et nytt høyttrykk inn over Skandinavia, som ser ut til å bli liggende lenge. Nordpå, derimot, blir det desto kaldere.

..men først litt kaldere

Både hestehov og krokus var oppe og hilste på sola før vinterens siste krampetrekning slo til i Sør-Norge sist helg.

Og selv om det kan være litt tidlig å sette bort snøskuffa helt, har meteorologene strålende nyheter å komme med:

Nå kommer godværet! ... Vi må bare holde ut litt mer vinter først.

Torsdag er høytrykket allerede i ferd med å bygge seg opp over Nord-Norge, mens lenger sør i landet sørger et lavtrykk for nok et comeback for vinteren.

Les også: Største april-snøfall på 32 år

Kom mai du skjønne, milde

Det kan altså være lurt å drøye med sommerdekkene enda et par dager. Torsdag var det meldt snø og glatte veier på Vestlandet, mens det natt til fredag frem til lørdag morgen er østafjells sin tur til å kjenne på det som kanskje blir siste rest av vinteren.

Men til helgen får vi omsider en forsmak på mai du skjønne milde. Da brer det seg nemlig et høytrykk over landet. For Norge sin del ser finværet ut til å vare lenge, skriver YR. Storm går enda lenger og antyder hele to uker med sommervær.

– Opp i 20-tallet

– Jeg tror vi kommer opp i 20-tallet i neste uke. Det blir ordentlig vår. Det er det ingen tvil om, sier TV-meteorolog Bente Wahl til YR.

Ifølge prognosene vil Sør-Norge få høytrykksvær og sol hele den kommende uken med stigende temperaturer. I Nord-Norge tar finværet slutt mandag 1. mai.